7 «επικίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε νέους γονείς

Υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πουν και ανοίγουν απλά ένα θέμα συζήτησης.

Εάν όμως οι συνομιλητές σας μπήκαν πρόσφατα στο κλαμπ των γονέων, μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά κάποιες φαινομενικά ακίνδυνες φράσεις μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια. Διαβάστε τις 7 πιο «επικίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε νέους γονείς αν δεν θέλετε να μπείτε στη μαύρη λίστα.

«Φαίνεστε πολύ κουρασμένοι»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Ναι, σίγουρα οι νέοι γονείς έχουν έλλειψη ύπνου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να συζητήσουν, να περπατήσουν και να συμπεριφερθούν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι.

Τι θα πρέπει να πείτε: «Δείχνετε υπέροχοι!»

«Το είχατε σχεδιάσει;»

Πέραν του γεγονότος ότι δεν σας αφορά, υπάρχει περίπτωση ακόμα κι αν ένα ζευγάρι δεν είχε προγραμματίσει να κάνει παιδί να παραδεχτεί ότι είναι ένα «ατύχημα»;

Τι θα πρέπει να πείτε: Τίποτα γιατί πραγματικά είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση.

«Δεν σας μοιάζει καθόλου»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Γιατί δεν το έκλεψαν από κάπου. Πέρασαν εννέα ολόκληροι μήνες για  να έχουν αυτό το πλασματάκι στην αγκαλιά τους. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσποιηθείτε ότι εντοπίζετε ομοιότητα με  τους γονείς.

Τι θα πρέπει να πείτε: «Αυτό το μωρό είναι πολύ χαριτωμένο.»

«Τι τρώει;»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Τι θα μπορούσε να τρώει ένα νεογέννητο μωρό; Όχι πάντως χαβιάρι!

Τι θα πρέπει να πείτε: «Τρώει καλά;»

«Θέλατε αγόρι ή κορίτσι;»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα πλέον. Την ερώτηση αυτή συνήθως την κάνουμε στις αρχές τις εγκυμοσύνης όταν υπάρχει αγωνία για το φύλο του μωρού.

Τι θα πρέπει να πείτε: Και πάλι τίποτα, απλά ότι είναι πολύ χαριτωμένο.

«Πότε θα κάνετε το επόμενο;»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Χαρίστε τους απλά ένα διάλειμμα.  

Τι θα πρέπει να πείτε: Ίσως το «σκέφτεστε να κάνετε κι άλλο παιδάκι» είναι ένα εύλογο ερώτημα αλλά και πάλι όχι αμέσως μετά από την έξοδο από το μαιευτήριο.

«Θα πρέπει να κοιμάστε όταν το μωρό κοιμάται.»

Γιατί είναι ενοχλητικό: Γιατί δεν είναι πρακτικό. Ειδικά η μαμά όταν το μωρό κοιμάται θα βάλει πλυντήριο για τρίτη φορά μέσα στην ημέρα, θα μαγειρέψει φαγητό για την υπόλοιπη οικογένεια, θα τακτοποιήσει το σπίτι, θα πάει στο σουπερμάρκετ, θα κάνει ένα μπάνιο ή απλά θα πιεί ένα φλιτζάνι τσάι.

Τι θα πρέπει να πείτε: «Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό θα μπείτε σε πρόγραμμα.»

Exit mobile version