7 λόγοι να κάνετε μωρό στην δεκαετία των ‘20

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η γονιμότητα μιας γυναίκας είναι στο ζενίθ της στην ηλικία των 24. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή ιδέα να κάνετε ένα μωρό, ενώ είστε στη δεκαετία των ‘20.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι γονείς μας κάπου σε αυτή την ηλικία πήραν την απόφαση ή και νωρίτερα. Αν λοιπόν αισθάνεστε κατασταλαγμένοι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς μην το καθυστερείτε. Παρακάτω διαβάστε 7 καλούς λόγους να γίνετε γονείς στην δεκαετία των ‘20!

Βιολογικό ρολόι

Δεν θα το ακούσετε ποτέ να χτυπάει. Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα το έχετε προλάβει και δεν θα κάνετε ποτέ σκέψεις τύπου «Θα προλάβω να κάνω παιδί;» «Βρίσκομαι ακόμα σε αναπαραγωγική ηλικία;»

Γονιμότητα

Το πιθανότερο είναι να σας πάρει μόνο κάποιους μήνες για να συλλάβετε. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωθείτε γιατί θα ξέρετε ότι έχετε ακόμα πολύ καιρό μπροστά σας.

Οικογένεια

Το να γίνετε νέοι γονείς σημαίνει ότι και οι δικοί σας γονείς είναι ακόμα σχετικά νέοι και το παιδί σας θα έχει μικρή ηλικιακή διαφορά ακόμα και με τα ξαδέρφια σας (αν προέρχεστε από μεγάλη οικογένεια). Σε κάθε περίπτωση σημαίνει, όλοι θα πέσουν με τα μούτρα στο μωρό και θα έχουν μεγάλη διάθεση να ασχοληθούν μαζί του.

Ενέργεια

Αυτό βέβαια είναι κάτι υποκειμενικό αλλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας στην δεκαετία των ’20. Κάπου εκεί στα 40 μάλιστα θα αισθάνεστε ανακουφισμένη που χαρίσατε στο παιδί σας τα πιο ενεργητικά χρόνια της ζωής σας.

Καριέρα

Κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι η μητρότητα επηρεάζει αρνητικά την καριέρα τους. Κατά τη γνώμη μας πάντως θα σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες στη ζωή σας. Το παιδί σας θα είναι σίγουρα μια πηγή έμπνευσης για εσάς και θα σας κάνει έναν πιο ευτυχισμένο άνθρωπο συνολικά.

Μνήμη

Σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε που κι εμείς οι ίδιοι ήμασταν παιδιά. Όμως όσο πιο σύντομα γίνετε γονείς τόσo μικρότερη ηλικιακή διαφορά θα έχετε με τα παιδιά σας. Η ηλικία σας λοιπόν θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις δικές σας εμπειρίες ως παιδί και να πάρετε ανάλογες αποφάσεις για το δικό σας το παιδί.

Το μέλλον του

Σίγουρα η περιέργεια σας θα είναι μεγάλη για το τι πρόκειται να συμβεί στα χρόνια που έρχονται. Θα πάρει από εσάς το παιδί σας; Από τον σύζυγό σας; Θα χαράξει εντελώς τη δική του πορεία; Θα παντρευτεί; Θα κάνει μεγάλη οικογένεια; Ό,τι και να συμβεί σίγουρα έχετε την πρόθεση να είστε εκεί παρόντες και να ζήσετε μαζί όσα περισσότερα είναι δυνατόν!

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα μειονεκτήματα και το σίγουρο είναι ότι απαιτείται μεγάλη ωριμότητα. Αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο μόνο οι μικρές μανούλες μπορούν να μας απαντήσουν!

Είστε νέα μαμά; Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας εμπειρία κάνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.

Exit mobile version