7 πράγματα που οι νέες μαμάδες έχουν βαρεθεί να ακούνε

Ενώ μερικές γυναίκες επιλέγουν να περιμένουν λίγο μέχρι να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, κάποιες άλλες επιλέγουν να την κάνουν σε μικρή ηλικία.

Οι περισσότερες νέες μανούλες απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής τους της απόφασης: περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερες αντοχές και ένα σώμα που επανέρχεται εύκολα στα κιλά του.

Η αλήθεια είναι όμως πώς έχουν κουραστεί να απαντάνε στις ίδιες και ίδιες ερωτήσεις. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω.

Ήταν ατύχημα;

Αυτή είναι ίσως μία από τις πιο αγενείς προσωπικές ερωτήσεις που θα μπορούσε κανείς να θέσει σε μια νέα μαμά. Ανεξάρτητα από το αν η εγκυμοσύνη ήταν προγραμματισμένη ή όχι, κανείς δεν θέλει να παρουσιάζει το παιδί του ως «ατύχημα» και ούτε φυσικά του περνάει έτσι από το μυαλό.

Είσαι από μόνη σου ένα παιδί

Αυτό πιθανότατα λέγεται από κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας που βλέπει ακόμα και στα 20 του τις γυναίκες σαν παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα σε αυτή την ηλικία μια γυναίκα είναι γυναίκα και όχι παιδί. Και ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Έτσι δεν είναι;

Καμία από τις φίλες σου δεν έχει ακόμα παιδιά!

Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή! Και μια μαμά σε νεαρή ηλικία που είναι η μόνη με παιδί ανάμεσα στις φίλες της, πιθανότατα θα έχει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω της και όλη αυτή η προσοχή και αγάπη μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Μήπως θα έπρεπε να περιμένεις να μπουν πρώτα σε μια τάξη τα οικονομικά σου;

Ένα μωρό φέρνει έξοδα είτε έρθει νωρίς είτε αργά. Μια μητέρα όμως είτε έτσι είτε αλλιώς θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να του προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί.

Δεν σου λείπουν τα νιάτα σου;

Μια νέα μαμά ακόμα κι αν κάνει παιδί, εξακολουθεί να είναι νέα. Μπορεί στην αρχή οι ευθύνες να φαντάζουν τεράστιες, ωστόσο λόγο του νεαρού της ηλικίας ανταπεξέρχεται καλύτερα και οι αντοχές είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Θα έπρεπε πρώτα να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά σε νεαρή ηλικία, στην δεκαετία των 40 που τα παιδιά της θα έχουν μεγαλώσει αρκετά, σημαίνει ότι θα έχει αρκετό χρόνο – και περισσότερα χρήματα – για να ταξιδέψει!

Δεν ήθελες πρώτα να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους;

Μην ξεχνάμε ότι προσωπικός στόχος αποτελεί και η δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Και μάλιστα ίσως είναι και ο σημαντικότερος.

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σου όταν τους ανακοίνωσες ότι περιμένεις παιδί;

Υπάρχουν γονείς που δεν χαίρονται στο άκουσμα της είδησης ότι θα γίνουν παππούδες; Ακόμα κι αν αντιδρούν με επιφυλακτικότητα, όταν κρατήσουν το εγγόνι τους αγκαλιά, συνειδητοποιούν το μέγεθος της ευτυχίας τους.

Exit mobile version