7 πράγματα που θα συμβούν όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλά

Το μπουσούλημα είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα ορόσημα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του μωρού, αλλά και ένα από τα πιο αγχωτικά για τους γονείς. Γιατί μόλις οι μπόμπιρες αρχίζουν να μπουσουλάνε, τίποτα δεν τους σταμάτα!

Εδώ είναι μερικά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο και όσες μαμάδες το έχουν περάσει, σίγουρα θα ταυτιστούν.

Το πάτωμα θα γίνει ξαφνικά πιο καθαρό από ποτέ

Επειδή μόλις το μωρό γίνει πιο κινητικό, οτιδήποτε στο πάτωμα αποτελεί παιχνίδι για εκείνο – ψίχουλα, σκουπίδια αλλά και παιχνίδια. Τότε είναι που οι περισσότερες μητέρες εκτιμούν τη χρησιμότητα της ηλεκτρικής σκούπας. Αυτά που καταχωνιάζουν όμως στις ντουλάπες είναι τα χαριτωμένα λευκά ρουχαλάκια.

Θα αρχίσουν πάλι τα ξενύχτια

Το μπουσούλημα είναι φοβερό, ειδικά για ένα μωρό. Από τη στιγμή που ένα μωρό αρχίζει να εξερευνά το περιβάλλον του, συχνά ξεχνά ακόμα και να κοιμηθεί επειδή προτιμά να εξασκήσει αυτή τη νέα του δεξιότητα.

Αν λοιπόν είχατε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου το μωρό σας κοιμόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό του στάδιο και να ξυπνά μερικές φορές. Αν πάλι έτσι κι αλλιώς δεν κοιμάται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δεν θα αποκτήσει αυτή την καλή συνήθεια τώρα.

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια θα εξαφανίζονται πιο συχνά

Το ίδιο θα συμβαίνει και με το φαγητό και οτιδήποτε άλλο αποθηκεύεται σε χαμηλό υψόμετρο. Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείτε από το τι θα μπορεί να πάρει το μωρό σας συμπεριλαμβανομένης της τροφής για σκύλους και τα βρώμικα εσώρουχα στο πάτωμα. Τίποτα δεν είναι ιερό.

Θα δώσετε μια μικρή περιουσία για να κάνετε το σπίτι πιο ασφαλές

Θα περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα για να εγκαταστήσετε τα διάφορα gadgets στις γωνίες και τα συρτάρια για να προστατέψετε το μωρό σας από τυχόν χτυπήματα.

Το επόμενο στάδιο είναι να μπορεί να στέκεται όρθιο

Μόλις το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλά, τίποτα δεν θα μπορεί να το σταματήσει. Το επόμενο βήμα – λογικά- θα είναι να μπορεί να στέκεται όρθιο.

Και το μωρό σας θα εξαφανίζεται συνεχώς

Ένα μωράκι θέλει περίπου 10 δευτερόλεπτα για να μπουσουλήσει από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Και αν υπάρχει κάτι που του αρέσει στο πάτωμα – όπως ένα ζευγάρι παπούτσια – τότε μπορεί και να σπάσει αυτό το ρεκόρ!

Το μωρό σας ξαφνικά θα ανακαλύψει μια νέα αγάπη: αυτή για τον σκύλο (τα αισθήματα δεν θα είναι αμοιβαία)

Για ένα μωρό που μπουσουλά δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από το να κυνηγά γύρω γύρω έναν σκύλο και να προσπαθεί να τραβήξει την ουρά του ή να καθίσει πάνω του. Τις γάτες τις βρίσκουν επίσης πολύ διασκεδαστικές .

Exit mobile version