9 πράγματα που θα σας λείψουν από ένα νεογέννητο

Το πρώτο σας παιδάκι έχει έρθει στον κόσμο αλλά η αλήθειά είναι πως η καθημερινότητά σας δεν είναι έτσι ακριβώς όπως την είχατε φανταστεί.

Το ξαφνικό απαρηγόρητο κλάμα του μωρού, οι κολικοί, το ξύπνημα στη νύχτα ακόμα και η άρνηση για γάλα σας έχουν φτάσει στα όρια σας. Μπορεί τώρα από μέσα σας να παρακαλάτε να μεγαλώσει γρήγορα για να μπείτε σε ένα πρόγραμμα, θα έρθει όμως καιρός που θα αναπολείτε τις πρώτες σας στιγμές με το νεογέννητο μωρό σας.

Ένας μπαμπάς, ο Mike Spohr, αποκαλύπτει τα 10 πράγματα που του λείπουν από το νεογέννητο μωρό του μέσα από ένα φωτογραφικό άρθρο. Απολαύστε το!

Οι αγκαλιές

Θα σας λείψει σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο τα νεογέννητα αγκαλιάζουν τους γονείς τους. Ακουμπάνε το πηγούνι τους στον ώμο της μαμάς ή του μπαμπά, κουρνιάζουν και φαίνεται να αισθάνονται τρομερή ασφάλεια. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

Ο τρόπος με τον οποίο τυλίγουν ολόκληρο το χέρι τους γύρω από το δάχτυλο

Εννοούμε αυτήν ακριβώς τη φωτογραφία. Σε ποιόν δεν θα μπορούσε να λείψει αυτό;

Ο τρόπος που κοιμούνται

Είναι πολύ χαριτωμένος ο τρόπος που κοιμούνται τα μωρά και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτή τη στάση έχουν ξοδέψει περισσότερο χρόνο μέσα στη μήτρα από ό, τι έξω από αυτήν.

Τα μαλλάκια

Πολλά μωρά γεννιούνται με έντονη μαύρη τρίχα στο κεφαλάκι τους αλλά μέσα σε δύο μήνες σχεδόν τα χάνουν όλα.

Οι πάνες για νεογέννητα

Αυτές οι μικροσκοπικές πάνες είναι πολύ χαριτωμένες ακόμα κι όταν είναι λερωμένες.

Τα φιλάκια στα μαγουλάκια


Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαλακό στον κόσμο από το μάγουλο ενός νεογέννητου. Αλλά αυτό μάλλον το ξέρετε αφού θα το έχετε φιλήσει πάνω από χίλιες φορές!

Το γεγονός ότι χωράνε στην παλάμη του ενός χεριού


Καθώς το μωρό μεγαλώνει γίνεται πιο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποτε ήταν τόσο μικρό. Κι όμως ήταν! Εκείνες οι πρώτες εβδομάδες, όταν μπορούσατε να το κρατάτε με το ένα χέρι θα σας μείνουν αλησμόνητες.

Τα πρώτα μπανάκια

Τα πρώτα μπανάκια με το μωρό είναι απίστευτα διασκεδαστικά. Σίγουρα θα έχετε λατρέψει τις εκφράσεις που παίρνει το προσωπάκι του σαν να σας λέει «Τι στο καλό μου συμβαίνει;»

Η αίσθηση του δέους και της ανακάλυψης

Αυτές οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι είναι μοναδικές για τους γονείς αφού όλα είναι πρωτόγνωρα. Τα καλά νέα είναι ότι το μωρό σας δεν θα σταματά να σας εκπλήσσει και κάθε μέρα θα συνεχίσει να είναι μοναδική!  

Exit mobile version