Αν είχατε τη δυνατότητα να παίρνετε το μωρό σας στη δουλειά, θα το κάνατε;

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου θα μπορούσατε να φέρνετε το μωρό σας στη δουλειά – να το θηλάζετε στο γραφείο σας, να το αφήνετε να κοιμάται στο στήθος σας κατά τη διάρκεια των Power Point παρουσιάσεων (σε περίπτωση που εσείς είστε ο παρουσιαστής, θα πρέπει να φοράτε ένα babysling), να παίζετε μαζί στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

 

Ακούγεται σαν ένα άπιαστο όνειρο, αλλά η διοίκηση της εταιρίας παιδικών ρούχων Zutano, επιτρέπει σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να παίρνουν τα μωρά τους στη δουλειά παραχωρώντας μάλιστα γραφεία με κούνιες.

Ένα άρθρο του Forbes ρίχνει περισσότερο φως σε αυτή την προοδευτική πολιτική της Zutano και αναρωτιέται γιατί δεν έχει καθιερωθεί αυτή η τακτική και στις υπόλοιπες εταιρίες ή τουλάχιστον στις μεγαλύτερες;

Οι εργαζόμενοι στη Zutano μπορούν να φέρνουν τα μωρά τους στην εργασία τους για τον πρώτο χρόνο μετά τη γέννηση. Για λόγους ασφαλείας, η εταιρία ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις ώστε να φτιάξουν ιδιωτικά γραφεία με κούνιες, άνετες καρέκλες και χώρο για την αλλαγή πάνας. Από τότε μάλιστα που ξεκίνησε αυτήν την πολιτική η Zutano παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες επιστρέφουν πιο γρήγορα στην εργασία τους και δείχνουν μεγαλύτερη αφοσίωση.

«Οι μητέρες που έχουν την ευκαιρία να εργάζονται μαζί με τα παιδιά τους, είναι σε θέση να επικεντρώνονται περισσότερο στη δουλειά τους χωρίς να ανησυχούν για τα μωρά τους και το να προλάβουν να φύγουν πριν κλείσει ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Το πρόγραμμα βοηθά τους εργαζομένους να αποταμιεύσουν και ένα αξιοπρεπέστατο ποσό, το οποίο ενδεχομένως θα έδιναν στις νταντάδες για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Εσάς πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Αν μπορούσατε να φέρνετε το μωρό σας στην εργασία σας, θα το κάνατε;

 

Exit mobile version