Ανάπτυξη του μωρού: Τι μπορεί να κάνει στις έξι εβδομάδες

Τώρα πια το μωράκι σας είναι ξύπνιο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και παράγει περίπου τέσσερις φορές περισσότερους ήχους απ’ ότι παρήγαγε ως νεογέννητο.

Δοκιμάστε να του τραγουδήσετε αγαπημένα νανουρίσματα ή αφήστε το να ακούσει μουσική (τι θα λέγατε για τα Νανουρίσματα του BabyRadio;)

Μπορεί επίσης και επαναλαμβάνει αρκετούς ήχους που κάνετε, ιδιαίτερα εκείνους που περιέχουν φωνήεντα. Καλό είναι να του μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα χείλη σας.

Σε αυτή τη φάση το πιθανότερο είναι το μωράκι σας να αντιδρά με ενθουσιασμό κάθε φορά που έρχεται η ώρα του φαγητού ή που χαμογελάει όταν σας βλέπει αν έχει πολύ ώρα να σας δει ή μπορεί να σας υποδεχτεί με ένα χαμόγελο όταν του μιλάτε το πρωί μόλις ξυπνήσει.

Πλέον οι μύες του αυχένα είναι πιο δυνατοί και μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του καλύτερα. Ίσως να μπορεί να το κρατά σταθερό για 1- 2 λεπτά όταν το γέρνετε στον ώμο σας.

Το μωράκι σας πλέον έχει αναπτύξει δεσμούς και με τον μπαμπά και ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι του ανταποδίδει τα χαμόγελα. Όπως ξέρετε η ανάπτυξη δεσμού μεταξύ πατέρα και παιδιού απαιτεί περισσότερο χρόνο απ’ ότι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η σχέση μητέρας μωρού. Ωστόσο πλέον καταλαβαίνει ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα.

Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Νέος μπαμπάς: Πώς θα δεθείτε με το μωρό

Την 6η εβδομάδα το μωρό σας

Exit mobile version