Ανάπτυξη του μωρού: Τι μπορεί να κάνει το μωράκι σας στις 7 εβδομάδες

Τα μωράκι σας πλέον μπορεί και ανοίγει τα χεράκια του και είναι έτοιμο να προσεγγίσει τον κόσμο.

Τις πρώτες ημέρες τις ζωής τους ότι κίνηση έκανε ήταν ως επί το πλείστον  μηχανική και λειτουργούσε ενστικτωδώς ενώ τώρα ότι κάνει το κάνει επειδή το θέλει. Μάλιστα από τη στιγμή που κάτι πέσει στα χέρια του ίσως να μην το αφήνει και εύκολα διότι έχει αρχίσει και ανακαλύπτει τον γύρω κόσμο του και είναι πολύ …περίεργο! Φροντίστε λοιπόν να απομακρύνετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα όπως ζεστά υγρά ή αιχμηρά αντικείμενα..

Επίσης το μωρό σας αναπτύσσει όλο και περισσότερο την ικανότητα να αναγνωρίζει τους διαφορετικούς ήχους και ίσως έχει αρχίσει και να τους συσχετίζει με την πηγή τους. Παρατηρήστε για παράδειγμα την αντίδρασή του στο άκουσμα του σκυλιού όταν γαβγίζει ή όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Μπορεί επίσης να απολαμβάνει τη μουσική γι’ αυτό δοκιμάστε να του τραγουδάτε ή να του βάζετε να ακούσει BabyRadio, κατά προτίμηση μια ζώνη με πιο απαλές μουσικές όπως για παράδειγμα τα Νανουρίσματα ή Κλασική μουσική για μωρά. Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστεί αν χορεύετε αγκαλιά στο ρυθμό κάποιας μελωδίας!

Το παιχνίδι επίσης αποκτά τώρα νέα διάσταση. Στο μωράκι σας αρέσει να πιπιλάει τα χέρια και τα πόδια του καθώς και να παίζει με τα δάχτυλα ή να κλοτσά ζωηρά. Όλα αυτά το βοηθούν να μαθαίνει το σώμα του.

Τα ματάκια παρακολουθούν τα αντικείμενα

Το όραση του μωρού σας έχει βελτιωθεί αισθητά και μπορεί να βλέπει αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση έως και 50 εκ. Αυτή την περίοδο προτιμά να βλέπει ζωηρόχρωμες απεικονίσεις γνώριμων πραγμάτων. Δοκιμάστε να του δείξετε έγχρωμες εικόνες από κάποιο βιβλίο και παρατηρήστε τις αντιδράσεις του.

Συνοψίζοντας, την 7η εβδομάδα το μωράκι σας

Exit mobile version