Αποφθέγματα για τη μητέρα

Οι μαμάδες στέκονται δίπλα μας όποτε παρουσιάζεται ανάγκη, γελούν με τα αστεία μας, κλαίνε με τον πόνο μας, δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και είναι οι μόνες που αποδέχονται τα λάθη μας και συγχωρούν με ευκολία.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που θα γιορτάσουμε την Κυριακή, παραθέτουμε τα καλύτερα αποφθέγματα για την μητέρα. Χρησιμοποιήστε κι εσείς μια από τις φράσεις που ακολουθούν και δείξτε στη μαμά σας την αγάπη σας. Μπορεί να μην είναι δικές σας αλλά είναι καθολικές, που έχουν ειπωθεί από σπουδαίους ανθρώπους των  γραμμάτων και των τεχνών και εκφράζουν όλους μας!

«Μια γυναίκα προτιμάει πάντοτε το παιδί της από τον άνδρα της.» Μίλαν Κούντερα, συγγραφέας.

«Μια μητέρα καταλαβαίνει ότι δεν της λέει ένα παιδί» Εβραϊκή παροιμία.

«Το μέλλον του παιδιού είναι πάντοτε έργο της μητέρας» Ναπολέων, Γάλλος στρατηγός και Αυτοκράτορας της Γαλλίας.

«Οι μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους πιο πολύ από τους πατεράδες. Κι αυτό, διότι πρώτον ο τοκετός είναι οδυνηρός, και δεύτερο, είναι σίγουρες ότι τα παιδιά που γέννησαν είναι δικά τους» Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος.

«Ο άνθρωπος γερνάει την ημέρα που χάνει τη μητέρα του» Πολ Κλοντέλ, Γάλλος ποιητής.

«Όταν είσαι μητέρα, ποτέ δεν είσαι μόνη στις σκέψεις σου. Πάντα σκέφτεσαι δυο φορές: τη μια για τον εαυτό σου και την άλλη για το παιδί σου» Σοφία Λόρεν, Ιταλίδα ηθοποιός.

«Οι μητέρες είναι όλες ελαφρά παρανοϊκές» Τζέρομ Ντέιβιντ Σάλινγκερ, Αμερικανός συγγραφέας.

«Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί»  Ρόμπερτ Μπράουνινγκ, Βρετανός ποιητής.

«Κάθε άντρας κρύβει μέσα του μια εσωτερική θηλυκή περιοχή που κυριαρχείται από τη μητέρα του, από την οποία ποτέ δεν μπορεί να απελευθερωθεί τελείως»  Καμίλ Παγκλία, Αμερικανίδα συγγραφέας.

«Όπου υπάρχει μητέρα στο σπίτι, τα πράγματα πάνε καλά» Άμος Μπρόνσον Άλκοτ, Αμερικανός φιλόσοφος & ακαδημαϊκός.

«Ο Θεός δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών, γι’ αυτό έπλασε τις μητέρες» Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Άγγλος συγγραφέας.

«Μην ξεχάσετε την ημέρα της μητέρας. Ή, όπως τη λένε στο Χόλυγουντ, την ημέρα της τρίτης γυναίκας του μπαμπά» Τζέι Λένο, Αμερικανός κωμικός.

«Αν τα κάνεις μαντάρα με την ανατροφή των παιδιών σου νομίζω πως οτιδήποτε άλλο και να κάνεις καλά δεν έχει μεγάλη σημασία» Τζάκι Κένεντι Ωνάση, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.

«Η καρδιά της μητέρας είναι μια άβυσσος, που στο βάθος της βρίσκεται πάντοτε η συγγνώμη» Βίων ο Βορυσθενίτης, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.

«Δεν υπάρχει για τα παιδιά καλύτερο καταφύγιο από τη μητρική αγκαλιά» Γεωργία Σανδή, Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και πρώιμη φεμινίστρια.

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνο» Οδυσσέας Ελύτης, Έλληνας ποιητής.

«Oι γιατροί μού έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να περπατήσω, αλλά η μητέρα μου ήταν σίγουρη ότι θα περπατούσα ξανά. Ε, κι εγώ πίστεψα τη μητέρα μου!» Γουίλμα Ρούντολφ, αθλήτρια.

«O θυμός της μάνας είναι σαν το ανοιξιάτικο χιόνι: πέφτει πολύ αλλά λιώνει γρήγορα» ρώσικη παροιμία.

«Μερικές μητέρες δίνουν φιλιά, άλλες είναι πιο αυστηρές, αλλά η αγάπη είναι πάντα ίδια. Άλλωστε, οι πιο πολλές μητέρες φιλούν και μαλώνουν ταυτόχρονα» Περ Σ. Μπακ, Αμερικανίδα συγγραφέας.

«Ω! Την αγάπη της μάνας δεν την ξεχνά κανείς!» Βίκτωρ Ουγκό, Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός.

«Η καρδιά της μάνας μοιάζει με άβυσσο που στον πυθμένα της θα βρεις πάντα συγχώρεση», Γάλλος λογοτέχνης.

«Οι περισσότερες μητέρες είναι φιλόσοφοι από ένστικτο» Χάριετ Μπίτσερ Στόου, συγγραφέας.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μανούλες του κόσμου.

Μοιραστείτε κι εσείς την αγαπημένη σας φράση εμπνευσμένη από τη μητέρα!

Exit mobile version