Έξυπνοι τρόποι να εισάγετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή του μωρού

Πρόσφατες συστάσεις προτείνουν στις μητέρες να εισάγουν τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή του μωρού μαζί με τις στερεές τροφές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς θα δώσετε στο μωρό σας μια χούφτα φυστίκια και θα περιμένετε να τα καταναλώσει!

Αντ’ αυτού ακολουθήστε τις παρακάτω εύκολες προτάσεις για την προσθήκη των ξηρών καρπών στη διατροφή του μωρού σας.

Θρεπτική αξία των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες, και είναι μια τέλεια τροφή για τα μωρά, τα οποία χρειάζονται πολλή καλή διατροφή για τη σωστή ανάπτυξη τους. Ποτέ μην δίνετε όμως στα παιδιά ολόκληρους ξηρούς καρπούς προτού γίνουν 5 ετών. Επίσης, αποφύγετε να δίνετε ξηρούς καρπούς στο μωρό με το κουτάλι καθώς μπορεί να προκληθεί πνιγμός.

Με φυστικοβούτυρο ή γιαούρτι

Ένας καλός τρόπος είναι να αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο με φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μήλο. Βεβαιωθείτε ότι το μίγμα δεν είναι πολύ παχύ και ανακατέψτε καλά πριν το δώσετε στο μωρό σας.

Άλειμμα για το ψωμί

Χτυπήστε στο multi λίγα αμύγδαλα και φυστίκια μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα ανακατέψτε το με βούτυρο κάσιους. Αλείψτε μια φέτα του τοστ με το μείγμα και προσφέρετε το ακόμη και σε μωράκια από 7 μηνών και άνω. Μπορεί να μην είναι σε θέση να δαγκώνουν κομμάτια από την φέτα αλλά θα γλείψουν με επιτυχία το βούτυρο πλούσιο σε  ωμέγα-3 λιπαρά!

Muffins ή τηγανίτες;

Αντικαταστήστε το ένα τέταρτο από το αλεύρι που βάζετε στα muffins ή στις τηγανίτες με αμύγδαλα. Μπορεί η υφή του μείγματος να γίνει πυκνότερη αλλά είναι ένα πολύ θρεπτικό σνακ ή πρωινό.

Ζυμαρικά

Αντί να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο  ή βούτυρο στα ζυμαρικά του μωρού σας, ανακατέψτε τα με ένα κουταλάκι του γλουκού αμυγδαλέλαιο ή φυστικοβούτυρο για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.

Κοτόπουλο

Ένα κουταλάκι του γλυκού και πάλι φυστικοβούτυρο σε ένα γευστικό πιάτο όπως το κοτόπουλο χαρίζει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

Μπανάνα

Τέλος, χτυπήστε στο μπλέντερ μια μπανάνα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο κάσιους και πασπαλίστε με λίγη κανέλα στην κορυφή ένα εύκολο επιδόρπιο ή σνακ για το μωρό σας – ή για τον εαυτό σας.

Όλο το περιεχόμενο σε αυτό άρθρο που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο εκπαιδευτικού χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί μια συγκεκριμένη διάγνωση για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Πάντα επιδιώξτε την άμεση συμβουλή του θεράποντος ιατρού σας σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που μπορεί να έχετε σχετικά με τη δική σας υγεία ή την υγεία των άλλων.

Exit mobile version