Ένα γράμμα στην κόρη μου λίγο πριν φέρω το δεύτερο παιδί μου στον κόσμο

«Αγαπημένη μου κόρη

Είσαι το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά είναι κάτι που δεν πρόκειται να στο ξαναπώ.

Δεν είναι μόνο άδικο για τον μπαμπά, αλλά και για την αδερφούλα σου που σε λίγο καιρό θα καλωσορίσουμε  όλοι μαζί. Προς το παρόν όμως μου είναι δύσκολο να μην το σκέφτομαι και να μη στο λέω.

Εσύ, εσύ, εσύ. Είσαι εκείνη που άνοιξε εξολοκλήρου την καρδιά μου. Μου έμαθες τι σημαίνει υπομονή, όρια και απεριόριστη, άνευ όρων αγάπη. Άλλαξες τα πάντα. Με έκανες μαμά!

Και ακόμα κι αν τώρα δεν θα είσαι πλέον το μοναδικό μου παιδί ή η μοναχοκόρη μου για μένα θα είσαι πάντα η πρώτη.

Είσαι η πρώτη που με έκανες να ξεχάσω τον εαυτό μου. Είσαι η πρώτη στην οποία λέω “σ ‘αγαπώ” περισσότερες από 10 φορές την ημέρα. Είσαι η πρώτη στην οποία πήρα την θερμοκρασία, σκούπισα τη μύτη, καθάρισα τον εμετό.

Μαζί σου έκανα τα πρώτα μου λάθη ως μαμά και ελπίζω και έμαθα μέσα από αυτά. Σε ευχαριστώ κι ελπίζω πώς δεν μου κρατάς κακία. 

Το μωρό μας έρχεται σύντομα και παρόλο που δεν θα είσαι πλέον το μοναχοπαίδι μας , είσαι εκείνη που ξέρει πώς είναι να έχει κανείς την αμέριστη προσοχή όλων. Εγώ πάντως να ξέρεις ότι αυτές τις μέρες δυσκολεύομαι και αναρωτιέμαι πώς θα είναι άραγε να μην σκέφτομαι όλη μέρα για σένα;

Αυτή η σκέψη μου με γεμίζει ενοχές, αλλά από την άλλη η αδελφή σου θα έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Είμαι σίγουρη πώς δεν θα βαρεθεί ποτέ αφού θα έχει εσένα για παρέα και ανυπομονώ να σας δω να χορεύετε, να τραγουδάτε, να παίζετε και να κάνετε τα μαγικά σας κόλπα μαζί.

Εσύ. Ήσουν το πρώτο μου βρέφος, μωρό, παιδάκι που συνεχίζει να με εκπλήσσει κάθε μέρα της ζωής μου. Είσαι μια ατρόμητο  εξερευνήτρια που με τραβάει από το χέρι για να δούμε το μέλλον μαζί. Είσαι παντού σε όλες μου τις σκέψεις και τα όνειρα και κάθε σου επιθυμία θέλω να κάνω πραγματικότητα. 

Έτσι, όταν θα νιώθεις απογοητευμένη επειδή θα θηλάζω την αδερφή σου και δεν θα μπορώ να παίζω μαζί σου κούκλες ή όταν θα με ακούς να λέω πόσο χαριτωμένο είναι το μωρό μας να ξέρεις πώς στη καρδιά μου υπάρχει παραπάνω από αρκετή αγάπη και για τις δυο σας.

Εσύ, εσύ εσύ, εσύ. Εσύ θα είσαι για πάντα το πρώτο μου παιδί. Σ’ αγαπώ πολύ!!!

Η μαμά σου. »

Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας ιστορία στο editors@baby.gr

Exit mobile version