Γιατί τα μωρά είναι «κολλημένα» με την μαμά

Θυμάστε όταν ήσασταν μικρές και η μαμά σας μπορούσε να κατεβάσει ακόμα και το φεγγάρι στην αγκαλιά σας;

Τώρα πλέον βρίσκεστε στην δική της ευχάριστη θέση! Εδώ είναι οχτώ λόγοι που αποδεικνύουν γιατί τα μωρά σας δεν μπορούν λεπτό μακριά σας.

Οι μαμάδες πακετάρουν τα πάντα

Οι μαμάδες μπορούν να πακετάρουν τα πάντα! Στις τσάντες τους περιέχουν πάνες, μια αλλαξιά ρούχων, επιδέσμους, κουτιά χυμών, καπέλα για τον ήλιο και τα αγαπημένα παιχνίδια του μωρού. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό και να είναι προετοιμασμένες για περισσότερες από μία καταστάσεις αλλά το μωρό το εκτιμά όταν χρειάζεται κάτι εκεί έξω. Γι’ αυτήν την καλή προετοιμασία προφανώς ευθύνεται το γυναίκειο DNA, γιατί οι μπαμπάδες δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά…

Παρέχουν όλη την ώρα τις υπηρεσίες τους

Το θέμα με τις μαμάδες είναι ότι κάνουν τα πάντα για τα παιδάκια τους. Έχουν ασταμάτητο ωράριο και βρίσκουν πάντα λύσεις για να κάνουν καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή για τα μωράκια τους.

Έχουν το μαγικό άγγιγμα

Όταν ένα παιδάκι έχει χτυπήσει το γόνατό του το μόνο που θέλει είναι τη μαμά του. Κανένα φάρμακο και κανένας επίδεσμος δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο καλύτερα από την μανούλα!

Η μαμά είναι No1

Είτε πρόκειται για τον τοκετό, είτε για το θηλασμό ή για τις φορές που σηκώνονται στη μέση της νύχτας για να ηρεμήσουν το μωρό μετά από ένα κακό όνειρο, οι μητέρες θυσιάζουν τον απαραίτητο χρόνο, ύπνο, χρήματα και πολλά ακόμη για τη φροντίδα των μωρών τους. Η μητρότητα είναι πραγματικά ο ορισμός της άνευ όρων αγάπης.

Κανένας δεν παίζει καλύτερα από τη μαμά

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με τους γονείς τους.  Έχουν όλη την ώρα στραμμένη την προσοχή πάνω τους και διασκεδάζουν τρέχοντας και ουρλιάζοντας με τη μαμά να τους ακολουθεί.

Φροντίζουν την υγεία των παιδιών τους

Νοιάζονται για την υγεία των παιδιών και ανησυχούν από την διατροφή τους μέχρι το πόση ώρα παρακολουθούν τηλεόραση. Μπορεί να μην τους αρέσει να αγοράζουν στα παιδιά τα διάφορα γλυκά που περιέχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου, αλλά ακόμα κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης.

Είναι η ίδια η ζωή

Η ίδια η διαδικασία του τοκετού και της γέννησης ενός παιδιού είναι κάτι πολύ σπουδαίο και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η μητέρα είναι εκείνη που κουβαλάει εννέα μήνες ένα πλασματάκι μέσα της, βιώνει τον τοκετό και οι αγωνίες της κορυφώνονται τουλάχιστον για τα επόμενα 18 χρόνια! Και όλα αυτά τα κάνει με αγάπη!

Η μαμά διορθώνει τα πάντα

Καμιά μητέρα δεν αντέχει να βλέπει λυπημένο το μωράκι της. Αν κάτι διαταράσει την ηρεμία του, είτε είναι μια βρεγμένη πάνα είτε ένα σκυλάκι που γαβγίζει, η μαμά θα βρει τον τρόπο να τα διορθώσει.  

Exit mobile version