Καλώς ήρθατε στον κόσμο των διδύμων: 5 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε!

Φαίνεται σαν μια απλή εξίσωση. 1 μωρό = σκληρή δουλειά. 2 μωρά = ακόμα πιο σκληρή δουλειά.

Η ζωή ωστόσο με δύο δίδυμα μωράκια είναι κάτι περισσότερο από διπλή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Στην πραγματικότητα από τη σύλληψη και την παιδική τους ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή τους δεν θα σταματάνε να σας εκπλήσσουν. Μάθετε λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε για τη διπλή χαρά της ζωής σας!

Δεν θα χρειαστεί να έχετε τα πάντα εις διπλούν

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε και να διπλασιάζετε τα πάντα όσον αφορά τις αγορές σας. Φυσικά υπάρχουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειαστείτε και για τα δυο μωράκια σας όπως η κούνια, το κάθισμα του αυτοκινήτου κ.α. όμως υπάρχουν και άλλα είδη όπως η αλλαξιέρα ή τα φορμάκια τα οποία μπορούν να τα μοιραστούν.

Διαμορφώστε κοινό πρόγραμμα

Από το μαιευτήριο ακόμα, τα δίδυμα θα ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ύπνου και σίτισης. Αν ένα από αυτά ξυπνήσει και θέλει να φάει, όσο σκληρό κι αν σας φαίνεται ξυπνήστε και το άλλο για να φάνε μαζί. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή έχουν τελείως διαφορετικό πρόγραμμα μεταξύ τους θα σας κρατάνε απασχολημένη όλο το 24ωρό με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να εξαντληθείτε.

Θα έχουν τη δική τους γλώσσα

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 40% των δίδυμων αναπτύσσουν τη δική τους. Λένε συνθήματα το ένα στο άλλο και ενώ στα δικά σας αυτιά ακούγονται σαν να φλυαρούν, στην πραγματικότητα εκείνα επικοινωνούν μεταξύ τους. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε και να νομίζετε ότι αυτή του είδους η επικοινωνία θα καθυστερήσει την ανάπτυξη της «κανονικής» τους ομιλίας. Σύντομα τα μικρά σας θα επικοινωνούν και μαζί σας με …την μητρική τους γλώσσα.

Επιλόχειος κατάθλιψη

Η εμφάνιση της επιλόχειας κατάθλιψης διπλασιάζεται σε μητέρες διδύμων, καθώς σύμφωνα με έρευνες φαίνεται ότι 1 στις 5 δίδυμο – μάνες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης ενώ τα στατιστικά για τις  μαμάδες ενός μωρού είναι 1 στις 10. Θυμηθείτε μόνο να έχετε χρόνο και για τον εαυτό σας, να μιλάτε σε κάποιον για τα αισθήματά σας (ένας φίλος, συνεργάτης ή μέλος της οικογένειας) και αν χρειαστεί μην διστάσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας για συμβουλές.

Όλα είναι στο χέρι σας

Η ανατροφή των παιδιών έτσι κι αλλιώς δεν είναι εύκολη υπόθεση πόσο μάλλον όταν τα παιδιά σας είναι δίδυμα και θα χρειαστεί διπλή προσπάθεια από μέρους σας στα τρία με τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Καθώς όμως μεγαλώνουν όλα θα κυλάνε πιο ομαλά και θα είναι η καλύτερη παρέα το ένα για το άλλο. Κι εσείς βέβαια από την πλευρά σας θα είστε πιο ήρεμη αφού θα πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και πάνω κάτω θα έχουν κοινές δραστηριότητες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε παιδί γεμίζει την καρδιά των γονιών του με χαρά και ευτυχία. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο τυχεροί είστε που θα νιώθετε αυτή την χαρά και την ευτυχία εις διπλούν!

Exit mobile version