Μια φωτογράφιση αλλιώτικη από τις άλλες…

Όταν ο γιος της Cheryl Haggard, Maddox, γεννήθηκε, είχε μια σπάνια γενετική πάθηση που δεν του επέτρεπε να κινείται, να αναπνέει και να καταπίνει μόνος του.

Μετά από έξι ημέρες η Cheryl και ο σύζυγός της πήραν την δύσκολη απόφαση να αποσυνδέσουν το μωρό από τη μηχανική υποστήριξη. Ωστόσο πριν το κάνουν ζήτησαν από τη φωτογράφο Sandy Puc να βγάλει μερικές φωτογραφίες του μωρού μέσα στην αγκαλιά τους.

«Ήταν κάτι που δεν το είχα ξανακάνει. Είχα την ευθύνη να απαθανατίσω πραγματικά τις τελευταίες στιγμές αυτού του μικρού αγοριού. Ήθελα να τραβήξω τα πάντα με τον φακό μου», λέει η  Sandy.

Αυτή ήταν η αφορμή να ιδρύσουν η Cheryl και η Sandy μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει δωρεάν επαγγελματική φωτογράφιση μνήμης για τις οικογένειες που θα αντιμετωπίσουν την πρόωρη απώλεια βρέφος.
«Η νύχτα που πέθανε ο Maddox ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής μου. Αλλά όταν βλέπω τις φωτογραφίες δεν θυμάμαι αυτό αλλά θυμάμαι την ομορφιά και την ευλογία που έφερε στην ζωή μας έστω και για λίγο» γράφει η Cheryl στην ιστοσελίδα της .

Σήμερα, πάνω από 1.600 εθελοντές φωτογράφοι παγκοσμίως, έχουν βοηθήσει  χιλιάδες οικογένειες να διατηρήσουν τις μνήμες των παιδιών τους.

Οι φωτογραφίες, όπως υποστηρίζει η Cheryl, βοηθούν τους γονείς να ανακάμπτουν. Εδώ είναι μερικά στιγμιότυπα:

 

Exit mobile version