Μωρά σε εμβρυική στάση λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννησή τους

Μία φωτογράφος γεννήσεων παρουσιάζει φωτογραφίες νεογέννητων μωρών σε εμβρυική στάση, λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό τους στον κόσμο.

 

Η 35χρονη Marry Fermont, από την Ολλανδία, δήλωσε ότι οι φωτογραφίες δίνουν στους νέους γονείς μια εικόνα του πώς το μωρό τους βρισκόταν τους τελευταίους εννέα μήνες μέσα στην κοιλιά της μητέρας.

Είπε ότι ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τις φωτογραφίες γεννήσεων όταν είδε μια μαία να δείχνει στους γονείς τη στάση που είχε το μωρό τους μέσα στη μήτρα.

Η Fermont δηλώνει στην αγγλική HuffPost: «Κάθε φορά που παρατηρούμε μια γέννηση, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το μωρό μόλις βγήκε από μια γυναίκα.»

«Το βλέπουμε μπροστά μας, αλλά είναι τόσο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ήταν μέσα σε μια κοιλιά για εννέα μήνες. Είναι απλά φανταστικό αν η μαία ή ο μπαμπάς, μπορούν να δείξουν πώς ήταν το μωρό μέσα. Τα περισσότερα μωρά μάλιστα ηρεμούν μόλις πάρουν την εμβρυική στάση και αυτό επειδή αισθάνονται ασφάλεια και άνεση. Κάποια μάλιστα παίρνουν μηχανικά αυτή τη στάση!» συμπληρώνει η ίδια.

Μέχρι στιγμής έχει φωτογραφίσει 99 γεννήσεις, συλλαμβάνοντας τις πολύτιμες πρώτες στιγμές της ζωής των νεογέννητων. Και προσθέτει: «Ο αριθμός 100 ήταν όταν ήμουν παρούσα στην γέννηση της κόρης μου στις 6 Ιουλίου!»

Exit mobile version