Μωρό και ασφάλεια: Διαμορφώστε τον χώρο σας στα μέτρα του!

Μόλις αρχίσει το μωρό σας να κάνει τα πρώτα του βηματάκια και να εξελίσσεται σε ένα ζιζάνιο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο ζήτημα της ασφάλειας του.

Από το κάθισμα του αυτοκινήτου μέχρι τα παιχνίδια, οφείλετε να λάβετε πολλά μέτρα προκειμένου να το προστατέψετε. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την ασφάλεια του μωρού στο σπίτι δίνοντας απλές συμβουλές που είναι όμως πολύ σημαντικές προκειμένου να παρέχετε στο μωρό σας ένα υγιές και ασφαλές ξεκίνημα στη ζωή του.

Τι μπορώ να κάνω;

Όλα τα μωρά, όπως προαναφέραμε, αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, γι’ αυτό να έχετε υπόψη σας ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταφέρουν να πιάσουν κάτι που λίγο καιρό πριν δεν φτάνανε. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ελέγξετε εξονυχιστικά το δωμάτιο στο οποίο θα αφήνετε το παιδάκι σας να παίξει καθώς και να πάρετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για την σωματική του ακεραιότητα.

Εξοπλισμός ασφαλείας

Υπάρχουν πάρα πολλά προστατευτικά είδη που μπορείτε να αγοράσετε για να κάνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας πιο ασφαλές. Να έχετε όμως κατά νου ότι ο εξοπλισμός ποτέ δεν είναι αρκετός και χρειάζεται πάντα η δική σας επαγρύπνηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως:

Πώς μπορώ να κάνω το σπίτι μου ακόμα πιο ασφαλές για το μωρό;

Για να γίνει το σπίτι πιο ασφαλές μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Πηγή: Webmd.com

Exit mobile version