O πρώτος χρόνος του μωρού σε φωτογραφίες

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την Ιουλιέτα, το μωρό του Baby.gr. Ελάτε να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την ανάπτυξη της μικρής και να δούμε τι καινούργιο μαθαίνει να κάνει μήνα με τον μήνα!

Φυσικά έχετε υπόψη σας ότι κάθε μωρό είναι μοναδικό και θα φτάσει τα δικά του ορόσημα με τον δικό του ρυθμό. 

Πρώτος μήνας

Κοιτάζει τα πράγματα που βρίσκονται γύρω της. Ένα παιχνίδι αγκαλιάς για παράδειγμα είναι ότι καλύτερο για να το κοιτάει αποσβολωμένη. Αντιδρά με «φλυαρίες» ή βουητά για να εκφράσει τα συναισθήματά της και μπορεί ακόμα και να χαρίσει ένα χαμόγελο. Φυσικά το κάθε μωρό είναι μοναδικό και θα φτάσει τα δικά του ορόσημα με τον δικό του ρυθμό.

Δύο μηνών

Η Ιουλιέτα ακτινοβολεί και μπορεί να μην έχει ακόμα δοντάκια αλλά το χαμόγελό της είναι υπέροχο! Το πρώτο ξεκάθαρο χαμόγελο του μωρού σας θα κάνει την καρδιά σας να πετάξει και θα ξεχάσετε κατευθείαν όλα τα ξενύχτια, τις πάνες και την κούραση των πρώτων εβδομάδων.

Τριών μηνών

Η Ιουλιέτα απαντά με ένα χαμόγελο ή φλυαρίες όταν η μαμά της κάνει γκριμάτσες και της μιλά. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να αλληλεπιδρά μιλώντας του όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία είναι προσκολλημένα με τις μαμάδες τους και δύσκολα χαμογελούν σε ξένους. 

Τεσσάρων μηνών

Αυτόν το μήνα, η Ιουλιέτα έχει αναπτύξει ένα νέο ταλέντο στα push-ups! Της αρέσει να ξαπλώνει με την κοιλίτσα της να ακουμπά στο κρεβάτι και να σηκώνει τα χεράκια και τους ώμους της χρησιμοποιώντας τα χέρια για να στηρίζεται. Αυτό το μίνι push-up τη βοηθά να ενισχύει τους μυς της και να έχει καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω της!

Πέντε μηνών

Η Ιουλιέτα είναι πολύ απασχολημένη και μαθαίνει νέους ήχους να κάνει με την γλώσσα της. Την τρελαίνουν οι φυσαλίδες και οι νέοι ήχοι! Μπορεί πλέον να αναγνωρίσει το όνομά της γι΄αυτό και όταν την φωνάζουν τα μέλη της οικογένειάς της γυρίζει χαρούμενα το κεφαλάκι της για να μάθει τι συμβαίνει! 

Έξι μηνών

Κάθεται πλέον με άνεση και έχει άφθονο κέφι και διάθεση να μάθει τον κόσμο γύρω της. «Δουλεύει» μάλιστα πολύ σκληρά για να αποσπά την προσοχή των γύρω της και κάνει φασαρία!

Επτά μηνών

Στην Ιουλιέτα αρέσουν τα πολύχρωμα και ηχητικά παιχνίδια και παίρνει μεγάλη χαρά όταν τα ταρακουνά! Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι διαφορετικό μπορεί να κάνει κάθε παιχνίδι και δείχνει πλέον τις προτιμήσεις της.

Οχτώ μηνών

Η Ιουλιέτα έχει μόλις αρχίσει να μπουσουλά Αυτό της δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσει σωστά τον κόσμο γύρω της και να πάρει μόνη της το παιχνίδι με το οποίο θέλει να παίξει. 

Εννέα μηνών

Τώρα η Ιουλιέτα είναι εννέα μηνών μπορεί να σηκωθεί να στηριχθεί πάνω σε μια καρέκλα. Μπορεί επίσης και να κάνει μερικά βηματάκια γύρω από την καρέκλα ενώ στηρίζεται πάνω της.

Δέκα μηνών

Στην Ιουλιέτα αρέσει να βγάζει αντικείμενα από κουτιά και στην συνέχεια να τα τοποθετεί πίσω στην θέση τους. Το στοίβαγμα και η ταξινόμηση είναι τα αγαπημένα παιχνίδια όλων των μωρών σε αυτή την ηλικία! 

Έντεκα μηνών

Μικρές λεξούλες και ήχοι βγαίνουν πλέον από το στόμα της Ιουλιέτας. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά για να πει τι θέλει ή να δείξει την αγάπη της για ένα παιχνίδι. Μπορεί να μην βγάζουν νόημα αυτά που λέει, οι γονείς της ωστόσο την καταλαβαίνουν και φυσικά την ενθαρρύνουν!

Δώδεκα μηνών

Η Ιουλιέτα έχει πλέον αρκετή αυτοπεποίθηση για να περπατήσει μόνη της και να παίξει με την ρόδα που τόσο αγαπά. Καταλαβαίνει και απαντά σε απλές ερωτήσεις συνοδεύοντας τις λέξεις με αστείες χειρονομίες!

Exit mobile version