Όχι πια μόνο γάλα, το μωράκι μας ξεκινάει τις στερεές τροφές… Τι κάνουμε;

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τους περισσότερους γονείς κατά τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού τους είναι η εισαγωγή της στερεάς τροφής και η μετάβαση από την αποκλειστική κατανάλωση γάλακτος στο κανονικό φαγητό.

Πρόκειται για μια περίοδο που ξεκινά στον 6ο μήνα περίπου. Οι γονείς μπορούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καταλάβουν ότι το μωρό τους είναι έτοιμο για το μεγάλο βήμα όταν αρχίζει να: «στηρίζει καλά το κεφάλι του στην καθιστή θέση», «δείχνει ότι αναγνωρίζει το κουτάλι», «δείχνει με τον τρόπο του ενδιαφέρον για άλλες τροφές, εκτός από το γάλα».

Η βασική συμβουλή όταν θα ξεκινήσετε να δίνετε στο μωρό σας στερεά τροφή είναι να θυμάστε ότι το ίδιο – και όχι εσείς – θα ορίσει την ποσότητα που θα φάει. Εισάγετε περίπου κάθε εβδομάδα μία νέα στερεά τροφή, ξεκινώντας με 2-3 κουταλάκια του γλυκού, συμπληρώνοντας το γεύμα του με γάλα. Μην το πιέσετε να φάει περισσότερο απ’ όσο δείχνει να θέλει ενώ δοκιμάστε σταδιακά, ανάλογα με την όρεξη του βρέφους, να αυξήσετε την ποσότητα που του δίνετε. Θα καταλάβετε ότι το μωρό σας χορταίνει μόνο από το γεύμα που του δίνετε όταν δε θα θέλει επιπλέον γάλα για να νιώσει πλήρες.

ΔΕΛΤΑ Advance στα πρώτα «βήματά» του στις στερεές τροφές

Σ’ αυτή. λοιπόν, τη σημαντική στιγμή στη ζωή του μωρού μας, δεν μπορεί παρά να επιλέξουμε την καλύτερη και πιο θρεπτική τροφή. Αυτός ειναι ο λόγος που το ΔΕΛΤΑ Advance είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των γονιών από το 2001 και πρώτο στην καρδιά των μωρών!

Εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ

Πρόκειται για μια νόστιμη αλλά πάνω απ’ όλα θρεπτική τροφή που μπορείτε να δώσετε ήδη από τον 6ο μήνα στο μωρό σας με την εγγύηση ποιότητας της ΔΕΛΤΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ΔΕΛΤΑ Advance επετράπη για 1η φορά στην Ελλάδα η εισαγωγή του γιαουρτιού στη βρεφική διατροφή από την ηλικία των 6 μηνών, έχοντας εγκριθεί από τον ΕΟΦ.

Νόστιμο και θρεπτικό

Δίνοντας στο μωρό σας ένα ΔΕΛΤΑ Advance , σε όποια γεύση κι αν επιλέξετε, ουσιαστικά τού προσφέρετε έναν συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων. Με υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεϊνες γάλακτος, βιταμίνες και γαλακτικό σίδηρο, 2.5% λιπαρά αλλά και όλους τους απαραίτητους υδατάνθρακες σε μελετημένη ισορροπία, ένα βρέφος που ξεκινά την πρώτη του επαφή με τις στερεές τροφές προσλαμβάνει μια πολύ σημαντική ποσότητα ασβεστίου, Β12 και Β2, Β6, νιασίνης και φολικού οξέος.  Σε κάθε ΔΕΛΤΑ Advance περιέχονται δημητριακά και φρούτα που έχουν επιλεχθεί με κριτήριο την ευπεπτότητα και το χαμηλό αλλεργιογόνο δυναμικό τους με πρώτο και κύριο γνώμονα την υγεία του κάθε μωρού ξεχωριστά.

Με βάση το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ

Με κάθε ΔΕΛΤΑ Advance οι γονείς είναι ήσυχοι ότι δίνουν στο μωρό τους 100% ελληνικό φρέσκο γάλα το οποίο λόγω της ήπιας θερμικής επεξεργασίας του και παστερίωσης, διατηρεί ουσιαστικά αναλλοίωτο όλο το φυσικό διατροφικό του πλούτο. Επιπλέον, οι γονείς το εμπιστεύονται πάνω από 18 χρόνια γιατί γνωρίζουν ότι παράγεται από επιλεγμένες γαλακτικές καλλιέργειες, κατάλληλες για βρέφη.

Με πλούσια γεύση χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά

Τα προϊόντα που προορίζονται για βρέφη πρέπει να παρασκευάζονται με τον πιο αγνό τρόπο χωρίς καθόλου συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα. Αυτό επιβάλλουν και τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βρεφικές και παιδικές τροφές.  Τηρώντας απαρρέγκλιτα αυτό τον κανόνα τα ΔΕΛΤΑ Advance κυκλοφορούν σε έξι απίθανες γεύσεις: Λευκό, Φαρίν Λακτέ, 5 Αλεσμένα Δημητριακά, Μήλο-Μπανάνα, Βερίκοκο-Αχλάδι, Ροδάκινο-Μήλο-Βρώμη και έχουν ως βάση τα πιο αγνά υλικά.

Αυτό που πρέπει να θυμούνται οι νέοι γονείς όταν ζουν την περίοδο της εισαγωγής στερεών τροφών στο μωρό τους είναι ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και χρειάζεται το δικό του χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα διατροφικά δεδομένα. Μπορεί να μην είναι ακόμη ικανό να μιλήσει στην ηλικία των έξι ή οκτώ μηνών αλλά θα σας δείξει με τον τρόπο του αν κάποια γεύση του αρέσει ή όχι. Σεβαστείτε την επιλογή του και αν χρειαστεί επανέλθετε μετά από καιρό με μια τροφή που μπορεί παλιότερα να είχε απορρίψει. Το μαγικό ταξίδι των γεύσεων έχει αρχίσει, απολαύστε το μαζί με το μωρό σας!

Exit mobile version