Οδηγός για νέους γονείς: Πώς θα καταλάβετε ότι το μωράκι σας πεινάει;

Τα μωρά δεν έρχονται στον κόσμο με οδηγίες χρήσεως και δεδομένου ότι δεν μπορούν να μιλήσουν, είναι δύσκολο για τους νέους γονείς να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις τους και να καταλάβουν πότε ένα μωράκι πεινάει.

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα σημάδια πείνας του μωρού σας και ακολουθώντας απλές συμβουλές θα καταφέρετε να το ηρεμήσετε. Ένα πολύ χρηστικό άρθρο που θα θελήσετε να μοιραστείτε με άλλους νέους γονείς.

Μπορεί λοιπόν τα νεογέννητα να μοιάζουν με μικρά αβοήθητα πλασματάκια, έχουν ωστόσο την ικανότητα να επικοινωνούν με τους γονείς, αν εκείνοι μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα συνθήματα.

Η αυστραλιανή σύμβουλος θηλασμού Simone Casey, αναφέρει χαρακτηριστικά «Συχνά, όταν τα βρέφη ξυπνάνε οι γονείς το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι αν λερώθηκε η πάνα ή απλά παίρνουν αγκαλίτσα τα μωρά και τους μιλάνε τρυφερά. Δεν συνειδητοποιούν όμως ότι το μωρό μπορεί να κλαίει επειδή απλά πεινάει, ειδικά αν το προσωπάκι του ακουμπάει τον ώμο της μαμά και όχι το στήθος.»

Η Simone περιγράφει τις συμπεριφορές που πρέπει να προσέξετε ώστε να καταλάβετε ότι το μωράκι σας πεινάει:

Η Simone συμβουλεύει επίσης ο θηλασμός να γίνεται ενστικτωδώς, διότι όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, τα μωρά δεν είναι ρομπότ. «Αν για παράδειγμα, ταΐζετε το μωρό σας το μεσημέρι και προσπαθείτε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα φαγητού κάθε τρεις ώρες και το μωρό κοιμάται μόνο για μισή ώρα αυτό σημαίνει ότι το μωρό θα είναι ξύπνιο για δυόμιση ώρες. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες δυόμιση ώρες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και μπόλικο κλάμα!», λέει χαρακτηριστικά.

Άλλες πάλι φορές μπορεί να τύχει το μωρό να μην πεινάει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να κοιμάται τελικά όταν παρέλθουν οι τρεις ώρες. Θα ξυπνήστε δηλαδή ένα μωρό που κοιμάται ώστε να το θηλάσετε για 20 λεπτά; Μην ξεχνάτε ότι τα μωρά δεν τρέφονται το ίδιο καλά αν τα ξυπνήσουν συγκριτικά με όταν ξυπνάνε μόνα τους.

«Σε γενικές γραμμές, να έχετε υπόψη πώς ένα νεογέννητο θέλει γάλα περίπου 8 – 12 φορές σε ένα 24ωρο», καταλήγει η Simone.

Exit mobile version