Οι φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε το μωρό τον πρώτο μήνα

Όταν μια γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μαμά όλα είναι πρωτόγνωρα και συναρπαστικά.

Το πιθανότερο είναι να μην θέλετε να χάσετε καμία στιγμή του μωρού σας, από τους υπέρηχους και το νοσοκομείο μέχρι τις ανέμελες στιγμές στο σπίτι. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ένα εύχρηστο κινητό, ώστε να μπορέσετε να συλλάβετε με τον φακό σας αυτές τις 9 γλυκιές στιγμές του πρώτου μήνα.

Η πρώτη οικογενειακή


“Το πρώτο μας οικογενειακό πορτρέτο. Περίμενα εννέα μήνες για αυτό το θαύμα. Κάθε φορά που κοιτάω την πρώτη μας φωτογραφία ως οικογένεια συνειδητοποιώ ότι είναι μια διαρκής υπενθύμιση της αγάπης που έχουμε ο ένας για τον άλλον”, λέει συγκινημένη η Λίζα Μπρέουερ από τη Νέα Ορλεάνη στο iVillage.

Η πρώτη φωτογραφία με το κατοικίδιο


“Όταν ήρθαμε με την Λίλ στο σπίτι, το πρώτο μας μωρό, το κουτάβι μας πέρασε από διάφορα στάδια. Την θλίψη, την άρνηση και τελικά την αποδοχή. Με τον καιρό αποδείχτηκε ο καλύτερος φύλακας για το μωρό κάθε φορά που κοιμόταν ή όταν ήταν έξω”, εξομολογείται η Άσλεϋ Φίλιπς, μαμά της ενός έτους πλέον Λίλ.

Το μωρό να κρατάει σφιχτά το δάχτυλό σας


“Ακόμα θυμάμαι το συναίσθημα την πρώτη φορά που ο Μάθιου κράτησε σφιχτά τον αντίχειρά μου. Μείναμε έτσι κολλημένοι για τουλάχιστον πέντε λεπτά” λέει η Μέρεντιθ Σάλερ, μητέρα δύο παιδιών από τη Νέα Υόρκη.

Το πρώτο χαμόγελο 


“Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια κάθε φορά που φέρνω την εικόνα στο μυαλό μου, ήταν σαν να έγινε χτες. Αισθάνθηκα ότι η καρδιά μου θα εκραγεί από την αγάπη που ένιωσα βλέποντας το μωρό μου να χαμογελάει γλυκά στον ύπνο του. Ευτυχώς από τότε το επανέλαβε αρκετές φορές” δηλώνει η Ντάνα Μακράνυ, μητέρα δυο παιδιών.

Σε πιάσαμε στον ύπνο


“Όταν έγινα για δεύτερη φορά μαμά, ανησυχούσα για το αν θα τα καταφέρω να προετοιμαστώ πλήρως για τη μετάβαση από το ρόλο μου ως ανέμελη μητέρα ενός παιδιού, σε μαμά δύο παιδιών. Τη στιγμή που είδα τα μωράκια μου να κοιμούνται αγκαλιά ανακουφίστηκα και κατάλαβα ότι όλα είναι εντάξει και πως η ζωή όλων μας είχε βελτιωθεί σημαντικά με την άφιξη της Καμίλα” εξομολογείται η Έμιλύ Καπλάν, μητέρα δύο παιδιών από τη Μασαχουσέτη.

Η πρώτη φωτογραφία του μωρού στην κούνια του 


“Την πρώτη φορά που τράβηξα τον Μπέν στριμωγμένο στην κούνια του αγκαλιά με την κουβερτούλα του η καρδιά μου έλιωσε και τότε πραγματικά κατάλαβα πόσο αθώο είναι ένα μωρό” λέει η Τζένιφερ Ματαράντο από τη Νέα Υόρκη.

Το μπανάκι


“Όταν έκανα μπάνιο για πρώτη φορά το μωρό μου είπα από μέσα μου «Ουάου, αυτός είναι ο γιος μου!». Είναι μια χαρά που δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια” δήλωσε η Σαρμέν Ροντρίγκιες από τη Νέα Υόρκη.

Το μωρό να κοιτάει επίμονα τον μπαμπά του


“Θυμάμαι ότι προσπαθούσα σκληρά να αποκτήσω οπτική επαφή με τον Τζέιμυ τις πρώτες ώρες της ζωής του. Αγωνιζόταν να ανοίξει τα ματάκια του. Η φωτογραφία που κοιτάζει με αγάπη τον μπαμπά του είναι από τις αγαπημένες μου” λέει η Άλισον, μητέρα δύο παιδιών. 

Η πρώτη βόλτα του μωρού με το αυτοκίνητο


Τέλος, η Μπόνυ Βένγκροου από την Νέα Υόρκη εξομολογείται: “Θυμάμαι ότι έκανα σαν παρανοϊκή στον δρόμο της επιστροφής από το μαιευτήριο στο σπίτι και κάθε φορά που άκουγα κόρνες ή απότομα φρεναρίσματα ταραζόμουν! Αλλά ήμουν και πολύ χαρούμενη που φύγαμε δυο από το σπίτι και επιστρέψαμε τρεις.”

Exit mobile version