Πέντε πράγματα που δε θέλει να ακούσει μια νέα σε ηλικία μαμά

Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν την οικογένειά τους σε μικρότερη ηλικία και άλλες σε μεγαλύτερη.

Εκτός όμως από το να απολαύσουν την μητρότητα, πρέπει να απαντούν και σε διάφορα σχόλια και ερωτήσεις που σίγουρα έχουν βαρεθεί να ακούνε. Διαβάστε πέντε από αυτα…

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σου όταν τους ανακοίνωσες ότι περιμένεις παιδί;

Υπάρχουν γονείς που δεν χαίρονται στο άκουσμα της είδησης ότι θα γίνουν παππούδες; Ακόμα κι αν αντιδρούν με επιφυλακτικότητα, όταν κρατήσουν το εγγόνι τους αγκαλιά, συνειδητοποιούν το μέγεθος της ευτυχίας τους.

Καμία από τις φίλες σου δεν έχει ακόμα παιδιά!

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και επιπλέον μια μαμά σε νεαρή ηλικία που είναι η μόνη με παιδί ανάμεσα στις φίλες της, πιθανότατα θα έχει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω της και όλη αυτή η προσοχή και αγάπη μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Δεν σου λείπουν τα νιάτα σου;

Μια νέα μαμά ακόμα κι αν κάνει παιδί, εξακολουθεί να είναι νέα. Μπορεί στην αρχή οι ευθύνες να φαντάζουν τεράστιες, ωστόσο λόγο του νεαρού της ηλικίας ανταπεξέρχεται καλύτερα και οι αντοχές είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Θα έπρεπε πρώτα να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά σε νεαρή ηλικία, στην δεκαετία των 40 που τα παιδιά της θα έχουν μεγαλώσει αρκετά, σημαίνει ότι θα έχει αρκετό χρόνο – και περισσότερα χρήματα – για να ταξιδέψει!

Δεν ήθελες πρώτα να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους;

Μην ξεχνάμε ότι προσωπικός στόχος αποτελεί και η δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας. 

Exit mobile version