Πέντε συμβουλές για όσες γίνονται πρώτη φορά μαμάδες

Η πλειοψηφία των γυναικών που μένουν έγκυες για πρώτη φορά, νοιώθουν όπως εσείς. Μην αφήνετε την αγωνία και το στρες να σας κυριεύσουν. Η εγκυμοσύνη είναι μία σημαντική περίοδος της ζωής σας και πρέπει να την απολαύσετε όσο μπορείτε.

Τι πρέπει να ξέρετε

1. Δεν είστε μόνες: Δεν είστε μόνες σε αυτό:

Έχετε το σύζυγό σας, τους φίλους την οικογένειά σας. Αν νοιώθετε ότι χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε συλλόγους στήριξης εγκύων.

2. Εσείς αποφασίζετε πώς και που θα γεννήσετε:

Ο σύζυγός σας και ο γιατρός θα πουν την άποψή σας, θέλοντας ενδεχομένως να σας βοηθήσουν, αλλά εσείς εν τέλει θα αποφασίσετε πώς θέλετε να γεννήσετε. Να θυμάστε ότι έχετε τη δύναμη να κάνετε οτιδήποτε επιθυμείτε με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σας.

3. Μην διαβάζετε οτιδήποτε κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

Μην τρομάζετε με την ιδέα του τοκετού. Μια συζήτηση με το γιατρό σας, θα λύσει πολλές απορίες σας και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Το να ακούτε τις εμπειρίες άλλων γυναικών που έχουν γεννήσει, είτε φυσιολογικά είτε με τοκετό, μπορεί να σας βοηθάει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η ψυχολογία της κάθε γυναίκας είναι διαφορετική.

4) Αποδεχτείτε τις αλλαγές του σώματός σας:

Το σώμα σας θα αλλάζει με έναν τρόπο που θα σας μαγέψει, ή μπορεί να σας ματαιώσει την ίδια στιγμή. Θα αισθάνεστε κουρασμένη, πεινασμένη, ζεστή και ξεχασιάρα. Μεταξύ πολλών άλλων συμπτωμάτων που θα έχετε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όλα αυτά θα περάσουν. Το σώμα σας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται, γι΄αυτό απολαύστε αυτές τις αλλαγές.

5. Να φροντίσετε να είστε καλά:

Εσείς και ότι το μωρό σας είστε προτεραιότητα. Επομένως φροντίστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε, να τρέφεστε σωστά. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ΔΕΝ είναι υποτιμητικό να τη ζητήσετε.

Exit mobile version