Πέντε τρόποι για να κάνετε το μωρό σας εξυπνότερο

Οι ειδικοί της βρεφικής ανάπτυξης τονίζουν ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός μωρού αποτελούν τη βάση για τη μάθηση.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αναπτύξουμε την ευφυία τους και τις δυνατότητές τους. Δείτε μερικές δραστηριότητες για να κάνετε το παιδί σας εξυπνότερο…

1. Αφήστε το απέναντι από ένα καθρέφτη

Μήπως στο μωρό σας αρέσει να κοιτάζει το είδωλό του στον καθρέφτη; Την πρώτη φορά που θα το κάνει μπορεί να σκεφτεί ότι απλά αντίκρισε άλλο ένα χαριτωμένο παιδάκι, μόλις όμως θα δει ότι οι κινήσεις του επαναλαμβάνονται, θα καταλάβει.

2. Τραγουδήστε του

Μάθετε όσες περισσότερες μελωδίες μπορείτε ή φτιάξτε δικούς σας στίχους . Σύμφωνα με έρευνα η εκμάθηση του ρυθμού της μουσικής συνδέεται με την εκμάθηση των μαθηματικών.

3. Αλλάξτε το σκηνικό

Τοποθετήστε το καρεκλάκι στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, απ’ ότι συνήθως. Θα ενισχύσετε την μνήμη του και θα αρχίσει να καταλαβαίνει τι εξοπλισμός χρειάζεται για παράδειγμα στα γεύματα.

4. Κάντε βόλτες

Περπατήστε γύρω από το σπίτι με το μωρό στην αγκαλιά σας και αφήστε το με το χεράκι του να ακουμπήσει το δροσερό παράθυρο ή τα ρούχα, τα φύλλα και άλλα ασφαλή αντικείμενα.

5. Πείτε παράξενες ιστορίες

Επιλέξτε την αγαπημένη ιστορία του μωρού και αντικαταστήστε τον κεντρικό ήρωα με το όνομα του μωρού ώστε η ιστορία να γίνει πιο διασκεδαστική.

Exit mobile version