Πιο υγιή τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας

Οι γυναίκες στις οποίες το βιολογικό τους ρολόι χτυπάει σε μεγαλύτερη ηλικία, φέρνουν στον κόσμο πιο υγιή παιδιά, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την μελέτη τα παιδιά των οποίων οι μητέρες τους είναι άνω των 40 έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική υγεία σε σχέση με αυτά που γεννιούνται από γυναίκες μικρότερης ηλικίας.

Μάλιστα οι ερευνητές από το Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το University College του Λονδίνου, που πραγματοποίησαν την έρευνα, παραθέτουν και παραδείγματα από διάσημες celebrities του Hollywood που γέννησαν περίπου στην ηλικία των 40 όπως είναι η Halle Berry, η Gwen Stefani και η Uma Thurman. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα παιδιά τους είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να αυτοτραυματιστούν τυχαία και σχεδόν κατά το ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Η ανάπτυξη της γλώσσας στις ηλικίες 3 και 4 ετών ήταν επίσης καλύτερη στα παιδιά μεγαλύτερων μητέρων. Επιπλέον φαίνεται ότι και οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών είναι καλύτερες αφού οι διαμάχες μειώνονται όσο η ηλικία της μητέρας αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών των ΗΠΑ φαίνεται ότι ο αριθμός των γυναικών που επιλέγει να κάνει παιδί μετά τα 40, τα τελευταία 30 χρόνια έχει αυξηθεί περισσότερο από τέσσερις φορές.

Το 1982 υπήρχαν 6.519 γεννήσεις νεογέννητων στην Αγγλία και την Ουαλία από  γυναίκες άνω των 40, περίπου δηλαδή 1% του συνόλου των βρεφών που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά. Μέχρι το 2012 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 29.994, ή 4,1% του συνόλου των γεννήσεων.

Η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Jacqueline Barnes δήλωσε ότι η έρευνα ξεκίνησε λόγω της γνώσης ότι η ηλικία των μητέρων ακολουθεί αυξητική πορεία στη Βρετανία. «Έχει αποδειχθεί ότι, ενώ υπάρχουν πολλοί ιατρικοί λόγοι που θα πρέπει να δίνεται στενή προσοχή στη σωματική υγεία των μεγαλύτερων μητέρων και των παιδιών τους στην εγκυμοσύνη και αμέσως μετά τον τοκετό, μια αύξηση στην καθυστέρηση της μητρότητας δεν θα πρέπει απαραίτητα να αποτελεί αιτία ανησυχίας. Πράγματι, είναι πιθανό οι μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας να προετοιμάζουν τα παιδιά τους καλύτερα για το νηπιαγωγείο και στη συνέχεια για το σχολείο σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον», καταλήγει.

Τα ευρήματα ενδεχομένως δείχνουν ότι γυναίκες με περισσότερες εμπειρίες είναι ικανές να αναθρέψουν ένα παιδί και να μειώσουν σημαντικό μέρος του στρες της μητρότητας.

Θυμηθείτε επίσης από σχετικό άρθρο ποιες star του Hollywood έγιναν μανούλες μετά τα 40!

Πηγή: Dailymail.com

Exit mobile version