Ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος για να ετοιμάσετε το φαγητό του μωρού;

Μόλις το μωρό συμπληρώνει τους 12 μήνες (κάποια ίσως και νωρίτερα) όλες οι μαμάδες αναρωτιούνται ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος προκειμένου το μωράκι τους να τρώει πλούσιο σε διατροφική αξία φαγητό.

Παρουσιάζουμε τους 4 καλύτερους τρόπους να μαγειρέψετε… μαλακά και ιδανικά για τα πρώτα γεύματα του μωρού!

Μέθοδος # 1: Βράσιμο

Το βράσιμο του φαγητού είναι ένας καλός τρόπος για να μαγειρέψετε μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Ειδικότερα αν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, βράζοντας το, θα το πετύχετε πολύ τρυφερό και μαλακό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βαθιά κατσαρόλα και νερό. Κάποιες μαμάδες βέβαια αποφεύγουν αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος υπό τον φόβο ότι το φαγητό χάνει έτσι κάποια από τα θρεπτικά συστατικά του.
Για τον λόγο αυτό, ο Heather Schoenrock, πρόεδρος του Jack’sHarvest, μιας εταιρίας έτοιμων βιολογικών τροφών για βρέφη στις ΗΠΑ, προτείνει να χρησιμοποιήσετε και το νερό από το μαγείρεμα για να κρατήσετε τα θρεπτικά συστατικά.

Μέθοδος # 2: Στον ατμό

Ο Ruth Frechman, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας, είναι οπαδός της μαγειρικής στον ατμό καθώς έτσι, σύμφωνα με εκείνον, διατηρείται η υπέροχη γεύση του φαγητού.  Η μαγειρική στον ατμό περιλαμβάνει το μαγείρεμα του φαγητού με βραστό νερό, χωρίς όμως πραγματική επαφή με το νερό. Εάν δεν έχετε ατμομάγειρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μια κατσαρόλα με καπάκι για να διατηρηθεί ο ατμός.

Μέθοδος # 3: Στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνο μικροκυμάτων είναι μια καλή λύση εάν θέλετε να μαγειρέψετε μικροποσότητα.
Εδώ, το μαγείρεμα του φαγητού στις ειδικές σακούλες ψησίματος είναι μεν μια βολική επιλογή, πρόσφατες εκθέσεις ωστόσο σχετικά με τους φούρνους μικροκυμάτων κάνουν τους γονείς επιφυλακτικούς όσον αφορά τη χρήση τους.

Εκτός αυτού, πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να ανακατεύετε και να δοκιμάζετε το φαγητό πριν το σερβίρετε στο μωρό σε περίπτωση που καίει πολύ.

Μέθοδος # 4: Ψήσιμο

Μερικά λαχανικά που είναι πολύ σκληρά είναι κατάλληλα για ψήσιμο καθώς και οι τροφές που είναι πλούσιες σε άμυλο όπως είναι η γλυκοπατάτα. Όπως και να έχει το ψήσιμο αποτελεί ένα πολύ καλός τρόπος μαγειρέματος καθώς διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Exit mobile version