Πώς είναι το παιδάκι Τοξότης

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη.

Στα παιδάκια λοιπόν που ανήκουν στον αστερισμό του Τοξότη αρέσει η περιπέτεια και είναι πολύ ανήσυχα και αστεία.  Το μωράκι Τοξότης έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και είναι σαν ένας μικρός κλόουν. Κάθε φορά που γελάει, ο καθένας επηρεάζεται από τη χαρά του και ανεβάζει τη διάθεση των γύρω του. Καθώς μεγαλώνει ο ίδιος θα δείξει την ανησυχία και τη γοητεία του. Στη αρχή θα εξερευνήσει όλο το σπίτι, στη συνέχεια όλη τη γειτονιά και μεγαλώνοντας θα γυρίσει όλο τον κόσμο. Η περιέργεια και η ενέργειά του είναι απεριόριστη. Είναι πάντα όλο ερωτήσεις, θέλει να έχει απαντήσεις στην ερωτήσεις του και καμιά φορά γίνεται πιεστικός με τις ατελείωτες συζητήσεις του.

Ο ίδιος πάντως μπορεί να αντιδράσει άσχημα στις διαταγές και υπακούει μόνο αν νομίζει ότι είναι λογικό αυτό που του ζητάνε. Για να συνεργαστεί για οποιοδήποτε θέμα με τους γονείς του  θα πρέπει να του απευθύνουν έκκληση στο αίσθημα της δικαιοσύνης και της εντιμότητας. Αν οι γονείς του τον κρατάνε περιορισμένο  όλη την ημέρα ή αναστέλλουν τις φαντασιώσεις του, θα χάσει το κίνητρό του. Του αρέσει να είναι έξω και αγαπά τον αθλητισμό. Οι φίλοι του τον αγαπούν και είναι πάντα περιζήτητος γιατί διασκεδάζει και κάνει τους ανθρώπους γύρω του να γελούν.  Αν και προς τα έξω φαίνεται ενθουσιώδης και δυναμικός χρειάζεται υποστήριξη στα βήματα του. Επειδή είναι αφελής και οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να τον επηρεάσουν, χρειάζεται τους γονείς του δίπλα του ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά πάντα διακριτικά και αυτό γιατί η αίσθηση της ελευθερίας  του μεγαλώνει και θα φύγει σχετικά νωρίς από το σπίτι.  

Στο σχολείο ένας Τοξότης  είναι πολύ άστατος και τα πάντα εξαρτώνται από τον ενθουσιασμό του. Αν βαριέται, δεν θα είναι καλός μαθητής, αλλά αν βρει τα θέματα που τον ενδιαφέρουν, θα μάθει πολύ γρήγορα. Η νοοτροπία του είναι πολύπλευρη και τροφοδοτείται από την περιέργειά του. Είναι εξαιρετικά εύκολο για εκείνον να μάθει ξένες γλώσσες είναι επίσης λάτρης της θρησκείας. Είναι πιθανό να περάσει μέσα από αλλαγές στην πίστη και τη θρησκεία του ενώ ψάχνει την αλήθεια του… Μεγαλώνοντας επειδή έχει ένα τολμηρό πνεύμα είναι πολύ πιθανό να μεταναστεύσει και να ζήσει σε άλλη χώρα.

Όσον αφορά τα οικονομικά του, αυτό το παιδί δεν έχει μυαλό να ασχοληθεί με αριθμούς και οι γονείς του θα πρέπει να του διδάξουν από νωρίς πώς να διαχειριστεί τα χρήματά του μπας και σώσει μερικά και αποφευχθούν τα οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.  Σε αυτό το σημείο μάλιστα δεν πρέπει να είναι «μαλακοί» και αν δουν ότι ξοδεύει το εβδομαδιαίο του χαρτζιλίκι σε μια μέρα, θα πρέπει να τον αφήσουν … αδέκαρο για το υπόλοιπο της βδομάδας. Μπορεί να φαίνεται πολύ σκληρό, είναι όμως πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της συνείδησής του.

Ο Τοξότης είναι επίσης πολύ περιπετειώδες και στα θέματα της καρδιάς. Αγαπά πολύ το αντίθετο φύλο και θα έχει πολλά ειδύλλια κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Είναι ωστόσο και πολύ ανεξάρτητος με αποτέλεσμα να στεριώνει δύσκολα σε σχέση. Πρέπει να ξέρει ότι οι γονείς του του έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει, προκειμένου να χτυπήσει κάθε στόχο με το τόξο και τα βέλη του…

Exit mobile version