Πώς είναι το παιδάκι Ζυγός

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 22 Οκτωβρίου τότε ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού.

Το παιδάκι Ζυγός είναι γλυκό, ήρεμο, γοητευτικό και καταφέρνει να κατακτά τους πάντες με το όμορφο χαμόγελό του. Είναι πολύ κοινωνικό και του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Σε νεαρή ηλικία αναζητά την εσωτερική του ισορροπία μέσω της αρμονίας. Για τον λόγο αυτό η επιθετικότητα και η βία τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τις διαμάχες και τους καυγάδες ενώ πάντα τον ηρεμούν τα απαλά χρώματα και η μουσική. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσετε ως γονείς ενός Ζυγού. Μπορεί λοιπόν να μην υποφέρει τις εντάσεις, αν όμως χάνει εκείνο εύκολα την ψυχραιμία του καλό είναι το δωμάτιό του να είναι διακοσμημένο με αρμονικό τρόπο, ώστε να την ανακτήσει γρήγορα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι ότι τα επινοεί ο ίδιος με το μυαλό του. Από τη μια αναζητά την εσωτερική του ισορροπία, από την άλλη όμως αμφιταλαντεύεται δημιουργώντας συνέχεια αμφιβολίες. Μισεί να παίρνει αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν τον πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος, με αποτέλεσμα να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στον εαυτό του. Οι γονείς δεν πρέπει να του φωνάζουν, να τον διατάζουν ή να τον επιπλήττουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ως ενήλικας, μπορεί να δείχνει νευρωτικός και να έχει επιθετική συμπεριφορά κατά τη λήψη αποφάσεων. Το θέμα είναι να του μιλάτε απαλά και υπομονετικά καθώς πεισμώνει απίστευτα όταν βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν του αρέσει να εμπλέκεται σε προβλήματα και είναι πάντα πολύ προσεκτικός. Στις συζητήσεις παίρνει πάντα αμερόληπτη θέση και είναι ο ειρηνοποιός, εκείνος που καταπραΰνει τις αντιτιθέμενες πλευρές και ψάχνει την εξεύρεση δίκαιων λύσεων.

Ξέρει τι σημαίνει ισορροπία και δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να καλλιεργείται από τους γονείς του. Ο καλύτερος τρόπος για να τον/την διδάξετε είναι να αποτελείτε το καλό παράδειγμα στο σπίτι και να αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο τις αδερφές ή τους αδερφούς τους. Μπορεί να έχει έντονες περιόδους δραστηριότητας, που ακολουθούνται από περιόδους χαλάρωσης. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είναι λίγο τεμπέλικο παιδάκι και δεν του αρέσει η σωματική προσπάθεια. Μπορεί ωστόσο πολύ εύκολα να καλοπιάσει κάποιον, ειδικά τους γονείς τους, και συνήθως παίρνει αυτό που θέλει. Για τον λόγο αυτό οι γονείς του πρέπει να συνδυάζουν την πειθαρχία με την αγάπη για να μην γίνει ένα κακομαθημένο παιδί.

Ένας Ζυγός θα προσαρμοστεί πολύ εύκολα στο σχολείο, αν λάβει τη σωστή ισορροπία στο σπίτι. Επειδή έχει ένα λαμπρό και λογικό μυαλό, είναι περίεργος και θέλει να γνωρίζει τα πάντα, θα είναι ένας πολύ καλός μαθητής. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του θα περιποιείται για πολύ ώρα τον εαυτό του για να προσελκύσει το αντίθετο φύλο. Οι γονείς τους πρέπει να θυμούνται ότι η ειρήνη, η ομορφιά και η άνεση είναι μέρος της αρμονίας του. Θα αρχίσει από νωρίς να δείχνει τις ικανότητές του ως γόης και ο ίδιος θα περιβάλλεται πάντα από ρομαντισμό.

Αυτό το παιδί έχει πολλαπλές δημιουργικές ικανότητες και θα θέλει να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Μεγαλώνοντας είτε θα θέλει να μάθει να παίζει ένα μουσικό όργανο είτε θα τραγουδάει. Έχει επίσης πολύ μεγάλη αγάπη στη λογοτεχνία και τις τέχνες. Όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες του, έχει μεγάλη αδυναμία στα γλυκά, γεγονός που μπορεί να του προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα βάρους. Αν οι γονείς του, του παρέχουν ένα αρμονικό περιβάλλον, το παιδάκι αυτό θα αισθάνεται ασφαλές και ισορροπημένο για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Exit mobile version