Πώς να φασκιώσετε το μωρό σας

Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο ανακούφισης του μωρού όταν είναι ανήσυχο ή υποφέρει από κολικούς.

Το φάσκιωμα ωστόσο δεν ενδείκνυται για όλα τα μωράκια καθώς δεν αγαπούν όλα αυτό το… σφιχτοαγκάλιασμα. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να κάνετε πρώτα ένα τεστ και να διαπιστώσετε αν το μωρό σας δείχνει ευχαριστημένο. Διαφορετικά αφήστε το. Οι νέοι γονείς πάντως στις μέρες μας φασκιώνουν τα μωρά τους και απλά χρησιμοποιούν μια πιο βελτιωμένη τεχνική για να καθησυχάσουν το νεογέννητο και να το βοηθήσουν να κοιμηθεί. Δείτε πώς να φασκιώσετε το μωρό σας.

Βήμα 1ο

 

Διπλώνετε ένα βαμβακερό σεντονάκι ή μια κουβερτούλα σε τριγωνικό σχήμα και το απλώνετε στο κρεβάτι. Ξαπλώνετε το μωρό σας πάνω σ’ αυτό με τον αυχένα του στη μέση της μακρύτερης πλευράς.

Βήμα 2ο

Φέρνετε τη μια γωνία του σεντονιού επάνω από τον ώμο του μωρού και τη βάζετε κάτω από το σώμα του αφήνοντας το χεράκι της αντίστοιχης πλευράς ελεύθερο. Το σεντονάκι πρέπει να εφαρμόζει καλά αλλά να μη σφίγγει πάρα πολύ το μωρό σας.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια φέρνετε την απέναντι γωνία επάνω από τον ξεσκέπαστο ώμο του μωρού και τη βάζετε κάτω από την άλλη πλευρά του σώματός του. Έτσι θα σκεπάζεται πλήρως το κορμάκι του και θα νιώθει ασφάλεια.

Βήμα 4ο

Μπορείτε να σφηνώσετε την κάτω γωνία του σεντονιού κάτω απ’ τα ποδαράκια του μωρού σας ή να την αφήσετε ελεύθερη.

Πηγή: parenting.com

Exit mobile version