Πότε εισάγονται οι φράουλες στη διατροφή ενός παιδιού

Οι φράουλες πρέπει να εισάγονται στη διατροφή των βρεφών μόνο μετά τους 12 μήνες. Καλό είναι να τις εισάγετε ξεχωριστά από άλλα νέα τρόφιμα στη δίαιτα του μωρού σας ώστε να διαπιστώσετε αν τυχόν εμφανίσει οποιαδήποτε αντίδραση. Καλό είναι επίσης πριν να έχετε ζητήσει και τη γνώμη του γιατρού σας.

Οι φράουλες είναι φυσικά πλούσιες σε ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Ο καρπός τους είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που βοηθούν στο να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές. Ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνει την αντίσταση του μωρού σε πολλά παθογόνα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες.

Βελτιώνουν το νευρικό σύστημα: Οι φράουλες προσφέρουν πολλά οφέλη στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Κάνουν καλό στο κυκλοφορικό σύστημα: Το κάλιο, που υπάρχει σε αφθονία στις φράουλες, είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία του μωρού. Βοηθάει να αναπτυχθούν τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύει τη συνολική ευεξία του κυκλοφορικού συστήματος.

Exit mobile version