Πράγματα για τα οποία οι νέες μητέρες δεν πρέπει να ζητάνε συγνώμη

Αναμφισβήτητα η μητρότητα είναι υπέροχη, έχει όμως και δυσκολίες, πόσο μάλλον για μια νέα μαμά. Γι’ αυτό και υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ζητάει ποτέ συγνώμη. Ποια είναι αυτά; 

 

Ένα ακατάστατο σπίτι

Μπορεί τα ρούχα σας να είναι διάσπαρτα σε τρία διαφορετικά δωμάτια και στο νεροχύτη να υπάρχει στοίβα από πιάτα, αλλά δεν τρέχει κάτι. Απλά φέρατε ένα μωρό στον κόσμο και είναι λογικό οι προτεραιότητες σας να έχουν αλλάξει. Εννοείται πώς είναι πιο σημαντικό να ασχολείστε με το μωρό σας παρά με την σκόνη που έχει μαζευτεί στο έπιπλο της τηλεόρασης. 

Ατημέλητη εμφάνιση

Λερωμένο μπλουζάκι και παντελόνι γιόγκα είναι η κλασική ενδυμασία όλων των μαμάδων. Είστε κουρασμένη, έχουν φτύσει σχεδόν σε κάθε ίντσα του προσώπου σας, δεν έχετε χρόνο να αλλάξετε και πιθανότατα ούτε ενέργεια. Δεν πειράζει λοιπόν αν κυκλοφορείτε συνεχώς με τα ίδια ρούχα. 

Στήθος που στάζει

Προφανώς πλέον ξέρετε πώς όσο συχνά και να θηλάζετε, όσα μαξιλαράκια θηλασμού και να χρησιμοποιείτε, στα σουτιέν σας θα υπάρχουν κατά καιρούς σημάδια διαρροής. Και ξέρετε τί; Οι σκληροί άνθρωποι και όσοι δεν έχουν με τι να ασχοληθούν πάντα θα έχουν λόγο και άποψη για τα πάντα. Δεν πρέπει να σας απασχολεί. 

Το σώμα σας μετά το μωρό

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να χάσετε αμέσως όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά ποιος ο λόγος να βιάζεστε; Και γιατί να θέλετε να το κάνετε; Αυτό το σώμα είναι που σας χάρισε το μωρό σας. Αγαπήστε το και φροντίστε το όσο καλύτερα μπορείτε. Και φυσικά δώστε του όσο χρόνο χρειάζεται για να επανέλθει και μην αφήσετε κανέναν να σας πει το αντίθετο. 

Αδιαφορία σας για το σεξ

Είναι κατανοητό να μην θέλετε να βάλετε τίποτα μέσα στην περιοχή από την οποία βγήκε κάτι πολύ μεγαλύτερο, το μωρό σας δηλαδή. Άλλωστε οι γιατροί είναι εκείνοι που λένε ότι πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον έξι βδομάδες μέχρι να ξανακάνετε σεξ. Βέβαια θα το καταλάβετε κι εσείς η ίδια πότε θα είστε πραγματικά έτοιμη. Μέχρι τότε δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείτε. 

Ερωτήσεις 

Τα μωρά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσεως. Φυσικά και θα έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε! Ακόμα και οι έμπειρος μητέρες εξακολουθούν να έχουν ερωτήσεις και απορίες. Για να σας βοηθήσουμε σας λέμε ότι απαντήσεις στις απορίες σας θα βρείτε στο Baby.gr.

 

Exit mobile version