Πρώτες διακοπές με το μωρό: Τι θα περιέχει η βαλίτσα του

Οι διακοπές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας σε ένα καινούργιο περιβάλλον.

Με λίγη τύχη μάλιστα μπορεί και το μωρό σας να γίνει ο ιδανικός συνταξιδιώτης και να μην σας ταλαιπωρήσει με γκρίνιες και κλάματα. Τούτου λεχθέντος, δείτε τι ακριβώς πρέπει να περιέχει η βαλίτσα του μωρού σας για τις διακοπές ώστε να είναι άνετο και ευτυχισμένο!

Αξεσουάρ για το ταξίδι

Κάθισμα αυτοκινήτου

Το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για το ταξίδι σας είτε ταξιδέψετε οδικώς είτε όχι. Αυτό διότι ακόμη κι αν δεν φτάσετε με αυτοκίνητο στον προορισμό σας, ενδεχομένως εκεί θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα για τις μετακινήσεις σας. Ακόμη όμως κι αν πηγαίνετε σε συγγενικά σας πρόσωπα ή θα μετακινείστε με άλλο αυτοκίνητο, το παιδικό καθισματάκι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του μωρού σας.

Καροτσάκι

Ένα καροτσάκι είναι απαραίτητο αξεσουάρ για τις βόλτες που θα κάνετε. Σκεφτείτε επίσης ότι τα μωρά κουράζονται εύκολα και συνήθως τα παίρνει εκεί ο ύπνος ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τον καφέ σας. Είναι επίσης το καροτσάκι εκείνο που θα προσφέρει στο μωρό σας τον απαραίτητο ίσκιο στις πρωινές και απογευματινές βόλτες. Φροντίστε μόνο να είναι ελαφρύ ώστε να σας βολέψει. 

Μάρσιπος ή Babysling

Είναι ανεκτίμητος ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη και κοσμοπολίτικα νησιά. Όχι μόνο θα προσφέρει άνεση σε εσάς αλλά θα ηρεμεί και το μωρό σας αφού έτσι θα είναι στην αγκαλιά σας.

Τρόφιμα

Εξοπλισμός

Αν θηλάζετε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί μας μουσελίνες ώστε να προφυλάξετε τον εαυτό σας και το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού, όπως για παράδειγμα στο αεροπλάνο. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο, μην ξεχάσετε να το βάλετε κι αυτό στις αποσκευές σας.

Γάλα εμπορίου

Αν δεν θηλάζετε, τότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αρκετό από το γάλα εμπορίου που δίνετε στο μωρό σας. Μπορεί η συγκεκριμένη μάρκα να μην υπάρχει στον προορισμό σας οπότε για να μην αγχώνεστε και ψάχνετε εκεί, φροντίστε να το έχετε πάρει από την βάση σας. Μην ξεχάσετε επίσης τα μπιμπερό, τις θηλές, τον εξοπλισμό αποστείρωσης και το θερμόμετρο για το γάλα. 

Γεύματα

Αν το μωράκι σας έχει περάσει πλέον σε στερεές τροφές , πάρτε μαζί σας το φαγητό του μόνο για το ταξίδι, ώστε να είναι φρέσκο. Εξοπλιστείτε επίσης με ειδικά σκεύη που είναι πρακτικά στο να ανοίγουν ή/και να ξαναζεσταίνονται, για το μέρος της διαμονής σας. Μην ξεχάσετε και μικρά κουταλάκια.

Εξοπλισμός διατροφής

Σαλιάρες, ποτηράκια, πανάκια για τα ρεψίματα, κουτάλια και πετσέτες, καθώς και μια πλαστική σακούλα για τα βρώμικα αντικείμενα.

Ρούχα και πάνες

Δροσερά ρουχαλάκια

Επιλέξτε δροσερά ρουχαλάκια που δεν θα ζεσταίνουν το μωρό σας και θα κρατούν μακριά τον ήλιο. 

Ζεστά ρούχα

Αν πηγαίνετε κάπου όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, πάρτε μαζί σας ζεστά ρουχαλάκια, έτσι ώστε το μωράκι σας να μην κρυώσει. Σε κάθε περίπτωση οι ζακέτες είναι απαραίτητες αφού τις βραδινές ώρες ακόμη και στα νησιά, οι θερμοκρασίες πέφτουν. 

Καπέλα 

Για την παραλία και τις πρωινές βόλτες. Φροντίστε να έχετε 2 -3 ώστε αν βραχεί ή το πάρει ο αέρας να μπορέσετε να το αντικαταστήσετε. 

Άφθονα ρούχα

Εάν υπάρχει πλυντήριο στο μέρος που θα εγκατασταθείτε, τότε δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε όλη την προίκα του μωρού σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως να υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί 2 – 3 σύνολα κάθε μέρα. 

Πάνες 

Πάνες αρκετές και όχι μόνο για το ταξίδι. Είναι βέβαια κάτι που θα μπορέσετε να αγοράσετε απ’ οπουδήποτε ακόμα κι αν ξεμείνετε. Φροντίστε επίσης να έχετε μαζί κρέμα για τα εξανθήματα από την πάνα, υγρά μαντιλάκια, σακούλες για τις βρώμικες πάνες και πετσέτες. 

Προμήθειες για το μπάνιο και τον ύπνο

Λεκάνη για το μπάνιο

Τα διαμερίσματα, στούντιο και ξενοδοχεία έχουν ντους για το μπάνιο αλλά καλύτερα έχετε μαζί μας μια λεκανίτσα ώστε να είστε σίγουρες. 

Αξεσουάρ καλλωπισμού

Σφουγγαράκι, αφρόλουτρο και σαμπουάν.

Κουβέρτες

Πάρτε αρκετά σεντονάκια αλλά και κουβερτούλες για τον ύπνο του μωρού σας. .

Φορμάκια ή πυτζαμάκια

Άνετα ρουχαλάκια για τον ύπνο.

Άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης μωρών

Κούνια

Μάθετε εάν το μέρος της διαμονής σας έχει κούνια. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε ξενοδοχείο ή να φέρετε τη δική σας κούνια. 

Κουτί πρώτων βοηθειών

Εξοπλίστε το κουτί πρώτων βοηθειών για το ταξίδι και την διαμονή σας, ώστε να είστε σε ετοιμότητα αν πάθει κάτι το μωρό σας. Πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει θερμόμετρο, αντιπυρετικό, λευκοπλάστες, λοσιόν για εγκαύματα, γάζες, αντικουνουπικό κ.α. Μάθετε επίσης το τηλέφωνο του Ιατρικού Κέντρου του τόπου διαμονής σας. 

Αντηλιακό

Με υψηλό δείκτη προστασίας ασφαλώς. Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για το μωρό σας. 

Φωτογραφική μηχανή

Τέλος, μην ξεχάσετε να συλλάβετε αυτές τις υπέροχες στιγμές με την φωτογραφική σας μηχανή ώστε να δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις από τις οικογενειακές σας διακοπές. Θυμηθείτε να πάρετε το φορτιστή σας και μια επιπλέον κάρτα μνήμης.

Exit mobile version