Ρεφλεξολογία για βρέφη και παιδιά

Με αυτή την τεχνική μασάζ, μπορείτε να ενισχύσετε τον δεσμό σας με το παιδί σας μέσα σε λίγα λεπτά την ημέρα. Επιπλέον, θα βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος και να βελτιωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του μικρού σας παιδιού.

Τα πόδια των παιδιών είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων. Καθώς μεγαλώνουν, εμφανίζονται πιο αντανακλαστικά σημεία. Ως εκ τούτου, οι περιοχές στις οποίες τα πόδια τους διαιρούνται για μασάζ είναι πολύ λιγότερες.

Στην περίπτωση πολύ μικρών μωρών, τα πόδια τους περιέχουν έξι διαφορετικές περιοχές στις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε θεραπεία. Σύμφωνα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί σας, εφαρμόζετε πίεση και μασάζ με κυκλικό τρόπο στην αντίστοιχη περιοχή.

Το κεντρικό τμήμα των ποδιών του παιδιού σας αντιστοιχεί στα παραρινικά ιγμόρεια. Το μασάζ σε αυτή την περιοχή είναι ιδανικό για την κάθαρση των κνησμών στα μωρά. Επιπλέον, το σημείο συνδέεται με το κεφάλι και τα δόντια του παιδιού σας. Αυτό προσφέρει στους γονείς μια λύση για πόνο που προκαλείται από την οδοντοφυΐα.

Προχωρώντας προς τα κάτω το πόδι, η επένδυση στο πόδι του μωρού σας ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών έχει επίσης ένα σκοπό στη ρεφλεξολογία. Το μασάζ σε αυτή την περιοχή θα απαλύνει τη δυσφορία του στήθους.

Exit mobile version