Συμβουλές για την μεταφορά του μωρού

Ό,τι μέσο κι αν επιλέξετε να μεταφέρετε το μωράκι σας, θα πρέπει, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο, να μπορεί εκείνο να ξαπλώνει.

Μόνο αφού το μωρό μεγαλώσει λίγο και κλείσει τους έξι μήνες θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πορτ – μπεμπέ ή καροτσάκι για την μεταφορά του, όταν δηλαδή θα μπορεί να στηρίζει το κεφαλάκι του και να κάθεται.

Συμβουλές για τη μεταφορά με το καροτσάκι

Πορτ – μπεμπέ

Μια πολύ καλή επιλογή για την μεταφορά του μωρού είναι το πορτ – μπεμπέ. Μάλιστα, πολλοί γονείς τον πρώτο καιρό το χρησιμοποιούν και ως κρεβατάκι.

Πλεονεκτήματα
Είναι εύχρηστο και φθηνό, ειδικά εάν έχετε ήδη ένα καρότσι και μπορείτε να αγοράσετε το αντίστοιχο πορτ – μπεμπέ (ή και το αντίστροφο, εν ευθέτω χρόνο).
Το μωρό μπορεί εύκολα να μετακινηθεί χωρίς να διαταραχθεί η ηρεμία του.

Μειονεκτήματα
Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ένα ξεχωριστό στρώμα, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το πορτ-μπεμπέ σας ως κύριο κρεβάτι του μωρού σας. Ελέγξτε με τον πωλητή ή τον κατασκευαστή αν το στρώμα είναι κατάλληλο για την ηλικία του μωρού (πρέπει να είναι σταθερό και σχετικά σκληρό για να μπορεί να υποστηρίζει το μωρό όταν κοιμάται.)

Μεταφορά με μάρσιπο

Όταν πηγαίνετε κάπου πεζή, είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε το μωράκι σας με μάρσιπο. Ετσι, εκείνο θα βρίσκεται διαρκώς στην αγκαλιά σας κι εσείς θα μπορείτε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα. Από τον έκτο μήνα και μετά το μωρό σας θα μπορεί να κάθεται σε  μάρσιπο πλάτης, κάτι το οποίο θα το ενθουσιάσει αφού θα μπορεί να βλέπει καινούργια πράγματα, οπότε αξίζει να επενδύσετε σε αυτό το στάδιο σε ένα μάρσιπο πλάτης με άκαμπτο σκελετό.

Σε κάθε περίπτωση, προτού προχωρήσετε στην αγορά βεβαιωθείτε ότι είναι άνετος και εύχρηστος. Να μπορείτε δηλαδή να τον βάζετε και να τον βγάζετε χωρίς βοήθεια. Επίσης ελέγξτε αν μπορεί να πλυθεί. Εμείς πάντως προτείνουμε τον μάρσιπο από την εταιρεία Babylonia το οποίο είναι σχεδιασμένο με εργονομικό τρόπο και περιέχει προστατευτικό κάλυμμα στον ώμο ώστε να είναι άνετος και να κρατιέται στη θέση του. Οι δύο δακτύλιοι αλουμινίου επιτρέπουν την εύκολη ρύθμιση του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη γέννηση του μωρού έως 3 – 4 ετών. Αγοράστε τον από το ηλεκτρονικό κατάστημα του baby.gr.

Συμβουλές για τη μεταφορά

Δεν χρειάζεται βεβαία να αναφέρουμε ότι για τη μετακίνηση του μωρού σας με το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο το ειδικό κάθισμα το οποίο τοποθετείται πίσω. Για μεγαλύτερη μάλιστα ασφάλεια, το πρώτο βρεφικό κάθισμα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πίσω, ώστε το μωρό να είναι προστατευμένο σε περίπτωση ατυχήματος. Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Μωρό και ασφάλεια: Πώς να τοποθετήσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Exit mobile version