Τα πρώτα σεντόνια του μωρού σας

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει μια νέα μαμά είναι πολλές και μερικές φορές για πράγματα που πριν μείνει έγκυος δε γνώριζε καθόλου.

Για παράδειγμα αν έχετε ξεκινήσει να ετοιμάζετε το βρεφικό δωμάτιο, πρώτα στη λίστα σας θα είναι τα βρεφικά σεντόνια. Τι γνωρίζετε όμως για αυτά; Πόσες ποιότητες υπάρχουν και ποια είναι η ιδανική για το μωρό σας; Ποιο μέγεθος ταιριάζει στο λίκνο; Όταν το μωρό πάει στην κούνια πρέπει να αλλάξετε σεντόνια; Τι μέγεθος πρέπει να έχουν; Για ποια εποχή είναι τα φανελένια; Πόσα σετ πρέπει να προμηθευτείτε;

Μέχρι το τέλος του άρθρου θα ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε για το μικρό σας αγγελούδι!

Το λίκνο:

Το λίκνο ή η καλαθούνα είναι και το πρώτο κρεβατάκι του μωρού και θα χρειαστείτε σεντονάκια με ειδική διάσταση. Στο spitishop θα τα βρείτε ως «Σεντόνια λίκνου». Σεντόνια λίκνου ονομάζονται σεντονάκια με διάσταση από 65×120 έως 80×110. Μην αγχώνεστε αν δεν ξέρετε ακριβώς τη διάσταση που χρειάζεστε για το λίκνο σας. Οι διαφορές στα μεγέθη είναι τόσο μικρές που πιθανότατα θα σας κάνει όποια διάσταση κι αν επιλέξετε. Έχετε στο νου σας πως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3 σετ σεντονάκια για κάθε λίκνο, οπότε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί με τα απαραίτητα έως τη στιγμή που θα επιστρέψετε σπίτι με το μωρό.

Η μετάβαση στην κούνια:

Μετά τους πρώτους 6 μήνες, το μωρό συνήθως μεταφέρεται στην κούνια. Πλέον, τα σεντόνια του λίκνου θα είναι μικρά, ωστόσο τα κρατάτε για το πορτ-μπεμπέ ή το καρότσι. Για την κούνια θα χρειαστείτε σεντόνια κούνιας. Εδώ οι διαστάσεις είναι λίγο πιο ιδιαίτερες και θα χρειαστεί λίγη προσοχή. Αν το στρώμα της κούνιας σας είναι 60×120 τότε προτιμήστε σεντονάκια με μέγεθος έως 110×170. Αν το στρώμα της κούνιας σας είναι 70×140 (η προεφηβική δηλαδή) τότε θα χρειαστείτε λίγο μεγαλύτερα σεντόνια, με μέγεθος έως 130×180. Μιας και το μωρό θα περάσει περισσότερο χρόνο στην κούνια, θα χρειαστείτε περισσότερα σετ σεντόνια απ’ ότι για το λίκνο. Ο ιδανικός αριθμός από την εμπειρία μας είναι 6.

Το ιδανικό ύφασμα:

Βαμβάκι, βαμβάκι και πάλι βαμβάκι! Αν και στις βρεφικές κουβερτούλες και τους υπνόσακους δεν μας πειράζει το συνθετικό ύφασμα (και το προτιμάμε κιόλας από κάποιες ποικιλίες για παράδειγμα μαλλιού, οι οποίες τσιμπάνε και μπορεί να προκαλέσουν κι ερεθισμούς στο δέρμα του μωρού), τα σεντονάκια του μωρού θέλουμε να είναι από 100% βαμβάκι. Το βαμβάκι όμως έρχεται σε πολλές ποικιλίες και πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποια είναι η καλύτερη, γι’ αυτό θα πούμε 2 λόγια για την καθεμία για να σας βοηθήσουμε να πάρετε πιο εύκολα μια απόφαση.

– Κλασικό βαμβάκι 144 TC: Το βαμβάκι 144 TC ή 144 κλωστών είναι η πιο διαδεδομένη ποιότητα βαμβακιού στη χώρα μας και χρησιμοποιείται για τα περισσότερα προϊόντα ύπνου όπως σεντόνια, παπλωματοθήκες και το εξωτερικό περίβλημα των παπλωμάτων.

– Βαμβακοσατέν: Το βαμβακοσατέν θεωρείται η καλύτερη ποιότητα βαμβακιού και ξεχωρίζει για το βάρος, την υφή και τη γυαλάδα του. Τα βαμβακοσατέν υφάσματα έχουν πάνω από 200 TC και υφαίνονται από το καλύτερο μέρος του βαμβακιού.

– Βαμβάκι – περκάλι: Το βαμβάκι – περκάλι είναι μια ειδική ύφανση του βαμβακιού που το κάνει πιο ανθεκτικό, πιο εύκολο στο σιδέρωμα και γίνεται πιο μαλακό όσο πιο συχνά πλένεται. Αυτή η ποιότητα βαμβακιού είναι πολύ καλή επιλογή για τα βρεφικά αφού χρειάζονται συχνό πλύσιμο.

– Βαμβακερή φανέλα: Για τους κρύους μήνες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σετ φανελένια σεντόνια. Η θερμότητα και η απαλή υφή τους θα φροντίσουν ώστε το μικρό σας μπεμπάκι να είναι ζεστό και άνετο.

Έτοιμες!

Τώρα ξέρετε τι θα χρειαστείτε! Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο κι επιλέξτε τα ιδανικά σεντονάκια για το μικρό σας αγγελούδι!

https://www.spitishop.gr

Επιλέγοντας το Spitishop για τις αγορές σας, μην ξεχάσετε να φωτογραφίσετε το δωμάτιο του μωρού σας! Ανεβάστε εδώ τη φωτογραφία σας και ελάτε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερες ιστορίες μπορούμε από σπίτια φτιαγμένα με όνειρα και αγάπη! Ταυτόχρονα λαμβάνετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του Spitishop με δώρο 5 δωροεπιταγές των 100€! Λάβετε μέρος εδώ: https://www.spitishop.gr/pesmasmiaistoria

Exit mobile version