Ταξιδεύοντας οδικώς με το μωρό: 8 χρήσιμα tips

Πάσχα σημαίνει άνοιξη, οικογενειακή ατμόσφαιρα και φυσικά Πάσχα χωρίς το χωριό δεν γίνεται. Το γεγονός ότι το μωράκι σας είναι πολύ μικρό ακόμα δεν αποτελεί λόγος να μην ταξιδέψετε οδικώς.

Αν οργανωθείτε σωστά θα το απολαύσετε τόσο εσείς όσο και εκείνο!

Πακετάρετε τα πράγματα στο αυτοκίνητο από το προηγούμενο βράδυ

Είναι αλήθεια ότι τα μωρά έχουν πολύ μεγάλο εξοπλισμό και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι νέοι γονείς αποφεύγουν τα πολλά οικογενειακά ταξίδια. Αλλά αν προετοιμαστείτε σωστά θα μετριάσετε το άγχος σας. Ετοιμάστε το αυτοκίνητο από την προηγούμενη μέρα, πακετάρετε και φορτώστε τα πράγματα και θα διαπιστώσετε πώς και στην ώρα σας θα αναχωρήσετε και το άγχος σας θα είναι σαφώς μικρότερο αφού όλα θα «πηγαίνουν ρολόι». Εκτός αυτού θα κερδίσετε έτσι περισσότερο χρόνο και θα μειώσετε τις πιθανότητες να ξεχάσετε κάτι.

Φύγετε την κατάλληλη στιγμή

Η καλύτερη στιγμή για αναχώρηση είναι όταν έρχεται η ώρα για το μωρό να κοιμηθεί. Έτσι δεν θα καταλάβει πολύ το ταξίδι και δεν θα κουραστεί ιδιαίτερα. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να κοιμάται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αν ο προορισμός σας είναι σχετικά κοντά.

Κρατήστε τα βασικά σε ευκολοπρόσιτα σημεία

Καταχωνιάστε στο πορτ παγκάζ το καροτσάκι και άλλα ογκώδη αντικείμενα, αλλά να έχετε κοντά σας μερικά από τα βασικά αντικείμενα που θα χρειαστείτε κατά τα διάρκεια του ταξιδιού: μπιμπερό, cd με τα αγαπημένα του παιχνίδια, πιπίλες, πάνες, σνακ και άλλα παρόμοια.

Έχετε και τα δικά σας πράγματα κοντά

Φυσικά όπως το μωρό, έτσι κι εσείς ενδεχομένως να πεινάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οπότε έχετε δίπλα και τα δικά σας σνακ και ροφήματα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε και τη δική σας διάθεση σε ανεβασμένα επίπεδα.

Κουτί πρώτων βοηθειών 

Πέρα από τις πάνες, τα παιχνίδια και τα σνακ, πρέπει να ετοιμάσετε και ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Το περιεχόμενό του ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχετε και τις ηλικίες τους, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά πράγματα όπως βαμβάκι, μπεταντίν, θερμόμετρο, απολυμαντικό χεριών, γάζες, οινόπνευμα.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 

Πολύ πιθανόν να το έχετε ήδη κάνει αλλά φροντίστε να έχετε αποθηκευμένο το τηλέφωνο του παιδιάτρου σας στις επαφές του κινητού σας τηλεφώνου καθώς και τα ονόματα τυχόν φαρμάκων που παίρνει το μωρό ή λεπτομέρειες για την αλλεργίες, τυχόν προβλημάτων υγείας και τα λοιπά.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας 

Το μυστικό για να είναι πετυχημένο το οδικό σας ταξίδι είναι να μείνετε ήρεμοι. Κάθε ένταση στο αυτοκίνητο μεταφράζεται σε άγχος του μωρού. Αν το παιδί σας για κάποιο λόγο είναι αναστατωμένο, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αναστατωθεί. 

Χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι

Δεν είναι εύκολο να παραμείνετε ψύχραιμοι σε στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά αν διατηρήσετε την αισιόδοξη και χαρούμενη διάθεσή σας, θα δείτε πόσο πολύ θα απολαύσετε το ταξίδι. Τέλος επειδή ναι, είναι ένα οδικό ταξίδι με το μωρό να είστε προετοιμασμένοι και για αρκετές στάσεις.

Exit mobile version