Τέσσερα πράγματα που μαθαίνει το μωρό σας κάθε μέρα

Κατά τους πρώτους μήνες με το μωρό σας έχετε πολλές αλληλεπιδράσεις καθημερινά που μπορούν να του διδάξουν από την αγάπη και την προστατευτικότητα  μέχρι ττη γλώσσα και τα μαθηματικά. 

Δείτε μερικά πράγματα που μαθαίνει καθημερινά και από τα οποία έχει ερεθίσματα…

Διατροφή

Με το να έχετε το μωρό στην αγκαλιά σας και να το ταΐζεται, εκείνο καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε και το προστατεύετε. Η παρουσία σας το καθησυχάζει και βοηθά η προσαρμογή στον έξω κόσμο να γίνει πιο ομαλά.

Συνομιλία

Φροντίστε οι λέξεις να είναι απλές και οι προτάσεις μικρές ώστε να είναι πιο κατανοητές. Ο εγκέφαλος του μωρού σας μαθαίνει περισσότερα, αν μιλάτε κανονικά μαζί του, αρθρώνετε με σαφήνεια τις λέξεις και τις προφέρετε με έναν κάπως μελωδικό ήχο. Σύμφωνα με μελέτες οι γονείς που μιλούν πολύ με τα παιδιά τους τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους, χτίζουν την αρχιτεκτονική του εγκεφάλου που θα χρειαστεί αργότερα στην ανάγνωση και στις δεξιότητες σκέψης.

Διατήρηση της ψυχραιμίας

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας ακόμη και σε στρεσογόνες καταστάσεις. Τα μωρά είναι ευαίσθητα σε εκφράσεις προσώπου και αντιδράσεις των γονιών τους, έτσι ώστε αν σας δει φοβισμένο ή αναστατωμένο μπορεί να μιμηθεί αυτή τη συμπεριφορά.

Ο αποχωρισμός

Το να αποχαιρετάτε το μωρό σας για να πάτε στη δουλειά, είναι δύσκολο ιδιαίτερα στους 6 με 8 μήνες της ζωής τους όταν το άγχος του αποχωρισμού βρίσκεται στο ζενίθ του. Φροντίστε να του μιλάτε όταν θα φύγετε ενώ όταν επιστρέφερε κάντε του μια αγκαλιά και πείτε του το ότι σας έλειψε. Αυτή η ρουτίνα, ακόμη κι αν το μωρό σας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνουν τα λόγια σας θα σας βοηθήσει αργότερα.

Exit mobile version