Τι να κάνετε εάν το μωρό σας γρατζουνά τον εαυτό του

Οι μητέρες τείνουν να ανησυχούν όταν το νεογέννητο μωρό τους γρατζουνίζεται, καθώς οι πληγές μπορούν να μολυνθούν. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σίγουρα θα θελήσετε να κρατήσετε τα νυχάκια του μωρού σας μακριά από το πρόσωπό του ενώ κοιμάται. Μερικοί γονείς επιλέγουν να βάλουν βαμβακερά γάντια στο μωρό τους. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ρούχα με ενσωματωμένο γαντάκι.

Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτών των εναλλακτικών επιλογών είναι ότι, πρώτα απ ‘όλα, είναι δυσάρεστο για τα μωρά. Δεύτερον, δουλεύουν μόνο για το χειμώνα. Εάν είναι ζεστά, εκτός ότι τα ενοχλεί, μπορεί να τα κάνει να ιδρώσουν και ακόμη να οδηγήσουν σε μύκητες από την έλλειψη αέρα.

Ορισμένες μητέρες επιλέγουν να κόψουν τα νύχια του μωρού τους έτσι ώστε να μην γρατσουνίσουν τον εαυτό τους. Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε τη συμβουλή ενός παιδίατρου αν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό. Θυμηθείτε ότι η κοπή των νυχιών τους μπορεί να τα κάνει πιο κοφτερά και ακόμη και να προκαλέσουν λοίμωξη ή πληγή εκεί που θα γρατσουνίσουν.

Exit mobile version