Τι βλέπει ένα μωρό από τον πρώτο ως τον έκτο μήνα

Η ανάπτυξη της όρασης του μωρού ξεκινά πριν τη γέννησή του.

Μάλιστα, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας στο μωρό σας, όπως και σοβαρά προβλήματα στην όραση.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε φάρμακο, φυτικό παράγωγο ή άλλο σκεύασμα.

Η όραση μετά τη γέννηση

Όταν γεννιέται το μωρό βλέπει μόνο ασπρόμαυρα και αποχρώσεις του γκρι. Το νεογέννητο δεν έχει τη δυνατότητα να εστιάσει σε αντικείμενα.

Η όραση κατά τον πρώτο μήνα

Τον πρώτο μήνα της ζωής του, το μωρό δεν έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο φως. Ωστόσο αρχίζει να αναπτύσσεται η δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τα χρώματα. Μόλις, μία εβδομάδα μετά τη γέννηση τους, μπορούν να αντιληφθούν το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να αντιληφθούν το μπλε και το μοβ.

Η όραση κατά τον δεύτερο και τρίτο μήνα

Στη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου μήνα τα νεογέννητα αποκτούν οξύτερη οπτική αντίληψη και οι οφθαλμοί τους λειτουργούν καλύτερα και πιο συντονισμένα.

Η όραση από τον τέταρτο μέχρι τον έκτο μήνα

Μέχρι τους έξι μήνες το νεογέννητο βλέπει πιο καθαρά και κινεί τα μάτια του ταχύτερα, ακολουθώντας την κίνηση των αντικειμένων. Η οπτική οξύτητα από 20/400 κατά τη γέννηση φτάνει περίπου στο 20/25 σε ηλικία 6 μηνών. Η ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα χρώματα θα πρέπει, επίσης, να είναι παρόμοια με αυτή ενός ενήλικα, επιτρέποντας στο παιδί σας να βλέπει όλα τα χρώματα της ίριδας.

Exit mobile version