Το άγγιγμα της μητέρας καταπραΰνει τον πόνο στα πρόωρα μωρά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καλύτερο εκκολαπτήριο για πρόωρα βρέφη είναι η αγκαλιά της μητέρας τους. Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η πράξη αγάπης καταπραΰνει τον πόνο τους και βελτιώνει την ανοχή τους στις ιατρικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας, τίποτα δεν ισοδυναμεί με την επαφή σώμα με σώμα.

Πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να θεραπεύσει το άγγιγμα της μητέρας. Σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, αυτή η πράξη της αγάπης στηρίζει και καθησυχάζει τα βρέφη που για οποιοδήποτε λόγο φθάνουν νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν στη ζωή μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το άγγιγμα της μητέρας θεωρείται πιο εξελιγμένη και σύγχρονη από οποιαδήποτε νοσοκομειακή διαδικασία.

Όπως η επιστήμη κατάφερε να αποδείξει για κάποιο χρονικό διάστημα: η αγκαλιά μιας μαμάς είναι εξαιρετικά ευεργετική για ένα πρόωρο μωρό. Σε διάφορες μελέτες οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ανθρωπιστικές τεχνικές όπως η Kangaroo Care δουλεύουν θαυμάσια.

Μειώνουν την εμφάνιση λοίμωξης και θανάτου βρεφών, αποτρέπουν το άγχος που προκαλείται από τον ήχο των θερμοκοιτίδων προσθέτουν βοήθεια στη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των νεογνών. Το πιο σημαντικό είναι ότι το μωρό μπορεί να αισθανθεί τη ζεστασιά της μητέρας και την οικεία μυρωδιά, αλλά και τον καρδιακό παλμό της.

Exit mobile version