Τυφλό κοριτσάκι βλέπει για πρώτη φορά τη μαμά της!

Ενα δίχρονο κοριτσάκι από τη Βραζιλία που έπασχε από γλαύκωμα μπορούν τώρα να δει και να ακούσει μετά από χειρουργική επέμβαση στις ΗΠΑ που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

 

Τα πλάνα στο βίντεο δείχνουν την απίστευτη στιγμή που η δίχρονη Nicolly είδε και άκουσε τη μαμά της για πρώτη φορά μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο Μαϊάμι.

Η μικρή Nicolly και η μητέρα της, 26 ετών Diana Periera, ταξίδεψαν από το σπίτι τους στο Santa Catarina της Βραζιλίας στο Μαϊάμι τον περασμένο μήνα, ώστε το παιδί να υποβληθεί σε διορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο Bascom Palmer Ινστιτούτο.

Η Nicolly γεννήθηκε με γλαύκωμα, μια ασθένεια που επηρεάζει συνήθως τους ενήλικες. Περίπου ένα στα 25.000 μωρά γεννιούνται με την ασθένεια, αλλά οι νεότεροι ασθενείς μπορούν να θεραπευτούν.

“Το οπτικό νεύρο είναι αυτό που παθαίνει ζημιά στο γλαύκωμα. Είδαμε ότι υπάρχει ακόμη νευρικός ιστός και η ελπίδα μας ήταν μεγάλη” δήλωσε ο γιατρός της μικρής Δρ Grajewski.

Πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ, η Nicolly είχε υποβληθεί σε επτά χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά ήταν όλες ανεπιτυχείς. Έτσι η μητέρα της στράφηκε προς τα social media για βοήθεια.

Με τη δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook για τη Nicolly, μαζεύτηκαν σχεδόν $ 20.000 για τη χειρουργική επέμβαση των ματιών της. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό: οι γιατροί στο Ινστιτούτο ανακάλυψαν ότι το κορίτσι δεν μπορούσε να ακούσει λόγω της συσσώρευσης υγρού στο αυτί της.

Τώρα η Nicolly φοράει γυαλιά και έχει επιστρέψει μαζί με τη μαμά της στη Βραζιλία. Θα ταξιδέψει και πάλι στο Μαϊάμι τον επόμενο χρόνο για μια επίσκεψη παρακολούθησης.

  •  
     
 
 
 

 

 

 

 

Exit mobile version