Καθημερινές συνήθειες που μια νέα μαμά ξεχνάει να κάνει μετά τον ερχομό του μωρού

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει μία σειρά από αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού. Ειδικά, σε μία νέα μαμά, τον πρώτο καιρό φέρνει και αλλαγές στην καθημερινότητά της. Ο χρόνος της περιστρέφεται γύρω από το πλασματάκι που ήρθε στη ζωή της και ο εαυτός της περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Λίγο το άγχος της νέας εμπειρίας που βιώνει, λίγο ο χρόνος που δεν της φτάνει, λίγο η κούραση και τα ξενύχτια, μάλλον δεν θέλει και πολύ να «αφεθεί». Και συνήθειες της καθημερινότητάς της από τον καιρό της «ανεμελιάς», μοιάζουν τώρα σε πολλές νέες μαμάδες, με πολυτέλεια.

Δείτε παρακάτω, ποιες καθημερινές συνήθειες ξεχνάει μία νέα μαμά:

Να περιποιείται τον εαυτό της

Με τον ερχομό του μωρού, το κλάμερ γίνεται το αγαπημένο αξεσουάρ μιας νέας μαμάς, με μακριά μαλλιά. Όπως και οι φόρμες. Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά μένει εκεί στο ντουλαπάκι ανέγγιχτο, γιατί πού χρόνος για μακιγιάζ. Ενώ υπάρχουν μαμάδες που ξεχνούν να βάλουν ακόμη και κρέμα προσώπου. Ακόμη και το μπάνιο που ενδεχομένως πριν το απολάμβανε με τις ώρες, τώρα είναι ένα γρήγορο ντους όταν το μωρό κοιμάται.

Να τρώει συχνά και σωστά

Μία νέα μαμά εύκολα μπορεί να αποκτήσει κακές συνήθειες με το φαγητό, και δεν είναι λίγες εκείνες που προτιμούν το τσιμπολόγημα από το κανονικό γεύμα. Ή λόγω έλλειψης χρόνου ή άγχους «ξεχνάνε» ακόμη και να φάνε. Εννοείται πως αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη, με τους ειδικούς να συμβουλεύουν να τρώνε μικρά κι ελαφριά γεύματα μέσα στην ημέρα, παρά να τσιμπολογάνε.

Να αφιερώνει χρόνο στο σύντροφό της

Αρκετά είναι τα ζευγάρια που έχουν παραδεχτεί πως τον πρώτο καιρό μετά τον ερχομό του μωρού, αντιμετώπισαν πρόβλημα στη σχέση τους. Η αλλαγή είναι μεγάλη και χρειάζεται σωστούς χειρισμούς για να φέρετε την ισορροπία. Είναι κατανοητό μία νέα μαμά να δίνει όλη την προσοχή της στο μωρό ή να νιώθει κουρασμένη μέσα στην ημέρα, αλλά χρειάζεται να αφιερώνει χρόνο και στο σύντροφό της. Την ώρα που κοιμάται το μωρό είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσουν κάποιες ώρες μαζί χαλαρώνοντας είτε βλέποντας μια ταινία ή πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και κουβεντιάζοντας.

Να πίνει ζεστό τον καφέ της

Κι, όμως, έρχεται εκείνη η ώρα που ως νέα μαμά αναπολείς τις στιγμές που έπινες ζεστό τον καφέ σου. Τότε, σου έμοιαζε με ασήμαντη λεπτομέρεια, τώρα, πίνοντας τον κρύο μετά από ώρες, σου φαίνεται αξία ανεκτίμητη.

Να κοιμάται

Εντάξει, δεν ισχύει για όλες τις νέες μαμάδες, αλλά πολλές τον πρώτο καιρό, ξεχνούν πώς είναι να κοιμάσαι λίγες ώρες συνεχόμενες. Ο ύπνος γίνεται «υπνάκος» και αν ποτέ δεν είχε φανταστεί τον εαυτό της να κοιμάται πότε στον καναπέ, πότε στο κρεβάτι και πότε σε μία καρέκλα δίπλα στην κούνια, τώρα είναι μέρος της νέας καθημερινότητάς της.

Exit mobile version