Μωρό και θάλασσα: Χρήσιμες συμβουλές για το πρώτο του μπάνιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ετοιμάζεστε για το πρώτο μπάνιο του μωρού και όπως κάθε γονιός, έτσι κι εσείς είστε ενθουσιασμένοι για την πρώτη του επαφή με τη θάλασσα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές – κυρίως ως προς την οργάνωση – για να είναι το πρώτο του μπάνιο ευχάριστο αλλά και με λιγότερο άγχος και για εσάς.

Δείτε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Επιπλέον πετσέτα

Πέρα από την πετσέτα που θα το σκουπίσετε μόλις βγει από τη θάλασσα και εκείνη που θα το τυλίξετε μετά, καλό να έχετε και ακόμα μία. Θα σας χρειαστεί σε περίπτωση ατυχήματος ή αν θέλετε να σκουπίσετε το παιδί και οι άλλες πετσέτες είναι με άμμο.

Ίσα να χωράει το μωρό. Αν σκοπεύετε να μείνετε λίγη ώρα παραπάνω στη θάλασσα, θα σας φανεί χρήσιμη. Γεμίστε την με θαλασσινό νερό, τοποθετήστε την κάτω από την ομπρέλα ή σε σκιερό μέρος πισινούλα και βάλτε μέσα το μωρό. Και θα το ευχαριστηθεί και δροσερό θα παραμένει.

Κανείς γονιός μικρού παιδιού δεν πηγαίνει παραλία, χωρίς τα παιχνίδια θαλάσσης. Αγοράστε τα κατάλληλα με την ηλικία του και αφήστε το μωρό σας να παίξει με αυτά.

Εννοείται πως δεν πηγαίνετε πουθενά χωρίς αντισηπτικά πανάκια, ώστε να καθαρίσετε τα χεράκια του μωρού, αλλά και τα παιχνίδια του, μιας και συχνά θα τα βάζει στο στόμα του

Κι, όμως, είναι ιδιαίτερα εξυπηρετική για να βάλετε εκεί τα παιχνίδια του μωρού και τα πράγματά του. Ο λόγος; Δεν θα κουβαλήσετε στο σπίτι την άμμο της παραλίας

Exit mobile version