Ο καλύτερος φίλος του παιδιού ή του μωρού σας για παιχνίδι στον ήλιο είναι το αντιηλιακό

Γιατί πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος;

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Κάτι που συνεπάγεται ατελείωτο παιχνίδι στον ήλιο για τα παιδιά αλλά και βόλτες για τα βρεφάκια σας. Από την οπτική των παιδιών φυσικά. Γιατί από την οπτική των γονιών, το καλοκαίρι συνεπάγεται ότι πρέπει να σκαρφιστείτε ευρηματικούς τρόπους για να προετοιμάσετε σωστά τα παιδιά σας για μια ημέρα στην παραλία, μια πρωινή βόλτα στο πάρκο ή παιχνίδι στην αυλή του παππού και της γιαγιάς. Γνωρίζουμε ότι η προστασία από τον ήλιο δεν είναι εύκολη: Τα μωρά τραβούν πάντα τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου τους, τα νήπια δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουν να τους βάλετε το αντιηλιακό τους, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά δεν θέλουν να βγουν από το νερό για μία ανανέωση του αντιηλιακού.

Οι ειδικοί, ωστόσο, το λένε και το ξαναλένε ότι το αντηλιακό πρέπει να είναι ένα μη διαπραγματεύσιμο στοιχείο οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης του δέρματος -και, ναι, ακόμη και των παιδιών ή των μωρών. Ή καλύτερα κυρίως αυτών.

Φυσικά, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή των βλαβερών ακτινών του ήλιου για το δέρμα είναι να αποφευχθεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα- συνώνυμο με το καλοκαίρι για εκατομμύρια επισκέπτες που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και όχι μόνο. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να αντισταθείτε σε μια μέρα οικογενειακής διασκέδασης στην παραλία ή την πισίνα, μια βόλτα στην εξοχή μια ηλιόλουστη ημέρα ή το παιχνίδι με τον παππού και τη γιαγιά στην αυλή του χωριού;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται -αρκεί να έχετε το σωστό αντηλιακό στην τσάντα της βόλτας ή σε εκείνη της παραλίας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό αντιηλιακό για το παιδί ή το μωρό σας

Για να επιλέξετε, ωστόσο, το σωστό αντηλιακό για τα παιδιά ή το μωρό σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα αντηλιακά πρέπει να περιέχουν ειδικά επιλεγμένα φίλτρα τα οποία είναι κατάλληλα για βρέφη και παιδιά. Φίλτρα τα οποία έχουν επιλεχθεί βάσει μελετών τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την ανεκτικότητα τους. Επιπλέον θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα φίλτρα, να μην περιέχουν άρωμα, αλκοόλ ή νανοσωματίδια, γεγονός που θα τα καθιστά φιλικά ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα ή ατοπικά δέρματα. Ακόμη είναι σημαντικό να προσφέρουν προστασία από την UVB αλλά και την UVA ακτινοβολία.

Επίσης, ανεξάρτητα από το είδος που θα καταλήξετε να επιλέξετε, ο δείκτης προστασίας θα πρέπει να είναι υψηλός, δηλαδή SPF50 και άνω, για την κατάλληλη προστασία του εκτεθειμένου δέρματος στον ήλιο. Εφαρμόζετε πάντοτε το αντηλιακό του παιδιού σας 30 λεπτά πριν από την έξοδο και μην ξεχάσετε να το ανανεώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας, περίπου ανά δύο ώρες.

Και φυσικά για να είναι ολοκληρωμένη η ρουτίνα περιποίησης του παιδιού ή του μωρού σας και το ευαίσθητο δέρμα τους να έχει τη σωστή φροντίδα και επιπλέον ενυδάτωση η ενυδατική λοσιόν μετά τον ήλιο αποτελεί το τελευταίο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Η ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακής προστασίας της Mustela® προστατεύει αποτελεσματικά τα μωρά και τα παιδιά από τον ήλιο

Αν, λοιπόν, αναζητάτε το αντιηλιακό που ανταποκρίνεται στις παραπάνω προδιαγραφές και έχει όλο το «πακέτο» των παραμέτρων που οι ειδικοί συστήνουν για την επιλογή του, αυτό δεν είναι άλλο από το αντηλιακό της Mustela®, της Νο1 μάρκας στη Γαλλία, με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το βρεφικό και παιδικό δέρμα, που διατίθεται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Το Αντηλιακό Σώματος & Προσώπου υψηλής προστασίας Mustela® High Protection Sun Spray με δείκτη SPF 50, διατίθεται σε μορφή spray για εύκολη εφαρμογή, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε θέση του μωρού ή του παιδιού! Είναι κατάλληλο για χρήση στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ και για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και το ατοπικό και το φωτοευαίσθητο δέρμα! Τέλος, διαθέτει φόρμουλα ανθεκτική στην άμμο, καθώς και στο θαλασσινό και το χλωριωμένο νερό.

Για τις βόλτες στην πόλη, ο κάθε γονιός μπορεί, επίσης, να προμηθευτεί και το Αντηλιακό Προσώπου πολύ υψηλής προστασίας Mustela® Very High Protection Face Sun Lotion με δείκτη SPF 50+, σε πρακτική συσκευασία 40ml για να το έχετε πάντα μαζί σας. Ιδανικό και για το πρόσωπο αλλά και το σώμα, μπορεί να απλωθεί εύκολα στο δέρμα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Όπως και το Αντηλιακό Σώματος & Προσώπου Mustela® High Protection Sun Spray, είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς τα φίλτρα UV που περιέχουν προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων!

Τέλος, η Ενυδατική Λοσιόν για μετά τον ήλιο Mustela® After-Sun Spray, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος του παιδιού ή του μωρού σας μετά από μια ημέρα στον ήλιο. Με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, ενυδατώνει με διάρκεια, δροσίζοντας και καταπραΰνοντας το ευαίσθητο δέρμα, ενώ είναι ιδανική τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο.

Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι ως γονείς αποτελείτε role model για τα παιδιά σας, γι΄ αυτό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τους μεταδώσετε το πόσο σημαντική είναι η καθημερινή προστασία από τον ήλιο από το να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Να φοράτε πάντα το αντηλιακό σας. Μικροί, μεγάλοι!

Exit mobile version