Οι βασικοί κανόνες όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο

Τι πρέπει να προσέξετε, ειδικά τώρα στην εποχή του κορονοϊού

Η φίλη σας ή ένα πολύ δικό σας πρόσωπο έφερε στον κόσμο το παιδάκι της και θέλετε να τους επισκεφτείτε στο σπίτι.

Αν οι γονείς είναι πολύ κοντινά σας πρόσωπα και λογικό είναι να θέλετε να επισκεφτείτε το νεογέννητο, δείτε παρακάτω τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι είστε υγιείς: Δεν πρέπει να έχετε το παραμικρό σύμπτωμα κάποιας εποχική ίωσης. Πρέπει να είστε απολύτως καλά, χωρίς συνάχι ή ελαφριά καταρροή, διότι σε διαφορετική περίπτωση εκθέτετε σε κίνδυνο το νεογέννητο, που δεν έχει δυνατό ανοσοποιητικό

Ενημερώστε προηγουμένως τους γονείς για την επίσκεψή σας. Μην πάτε ξαφνικά.

Μιλάτε χαμηλόφωνα, φέρεστε με διακριτικότητα και αποφύγετε την στενή επαφή με το μωρό.

Επειδή, είπαμε ότι η εποχή είναι περίεργη, για την ασφάλεια του μωρού – ακόμη και αν είστε υγιείς – αποφύγετε να το πάρετε αγκαλιά. Οπότε, καλό είναι να μην το ζητήσετε καν, ώστε να μη φέρετε σε δύσκολη θέση τους γονείς. Εκτός και αν το ζητήσουν οι ίδιοι.

Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής, πλένετε τα χέρια σας πριν το πάρετε αγκαλιά, τοποθετείτε ένα σεντονάκι ή κάτι άλλο πάνω σας ώστε το μωρό να μην έρθει απευθείας σε επαφή με τα ρούχα σας. Και κυρίως, φοράτε τη μάσκα σας.

Δεν κάθεστε με τις ώρες… Η επίσκεψη σας να είναι σύντομη γιατί μην ξεχνάτε πως η μαμά είναι κουρασμένη. Μην περιμένετε να σας το πει η ίδια, αυτά δύσκολα λέγονται όσο θάρρος και αν έχεις, οπότε μην καθίσετε με τις ώρες.

Exit mobile version