Περιμένετε μωρό; Αυτές είναι οι απαραίτητες αγορές

Αν είναι το πρώτο σας παιδί, προσοχή στις υπερβολές

Περιμένετε μωρό και ήδη σκέφτεστε να ξεκινήσετε τις αγορές για την «προίκα» του και όχι μόνο. Αν δεν είναι το πρώτο σας παιδί, προφανώς έχετε από το μεγαλύτερο πράγματα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσετε στις άκρως απαραίτητες αγορές ή στα πράγματα που σας λείπουν.

Αν είστε πάλι νέοι γονείς και περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι, ο ενθουσιασμός της πρώτης φοράς μπορεί να σας παρασύρει και να κάνετε άσκοπες αγορές. Σε κάθε περίπτωση, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι απαραίτητες αγορές για το μωρό που περιμένετε, ανεξαρτήτου φύλου.

Κάθισμα αυτοκινήτου

Μια από τις πιο σημαντικές αγορές για το μωρό είναι το κάθισμα του αυτοκινήτου. Είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις της οικογένειας και την εξασφάλιση της προστασίας του μωρού μέσα στο αμάξι.

Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Η αλήθεια είναι ότι το κάθισμα αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο ακριβά αξεσουάρ του βρεφικού εξοπλισμού, είναι όμως απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό μην κάνετε τσιγκουνιές, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού σας.

Κούνια 

Το κρεβατάκι του μωρού είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την ασφάλεια. Το καλύτερο είναι να αγοράσετε ένα που να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας.

Στρώμα

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας θα έχει ένα άνετο και σταθερό στρώμα στην κούνια του. Σε καμιά περίπτωση μη δανειστείτε στρώμα από το φιλικό σας περιβάλλον καθώς για λόγους υγιεινής το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο και να μην έχει μολυνθεί με ούρα και κόπρανα. Σιγουρευτείτε ότι αποτελείται από επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά. Τα υλικά του στρώματος πρέπει να είναι οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Ειδικά το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό και να αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ευθύνονται για τις αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Καροτσάκι ή μάρσιπος

Το καροτσάκι είναι απαραίτητο για τις πρώτες βόλτες με το μωρό σας. Εάν δεν θέλετε να το πάρετε από την αρχή μια λύση είναι ο μάρσιπος ο οποίος σας επιτρέπει να έχετε αγκαλιά το μωρό σας. Η λύση αυτή όμως δεν κρατάει για πολύ αφού το μωρό σας θα μεγαλώνει, θα βαραίνει και θα επιβαρύνετε την πλάτη σας.

Σε κάθε περίπτωση, το καροτσάκι θα πρέπει να το ελέγξετε πολύ προσεκτικά , να είναι κατάλληλο δηλαδή για το νεογέννητο και να έχει ζωνάκια ικανά να κρατούν το βρέφος. Τσεκάρετε επίσης να έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για την τσαντούλα του μωρού. Τέλος, προτιμήστε ένα καρότσι σχετικά ελαφρύ που να μπορείτε να το χειρίζεστε εύκολα αφού ειδικά τον πρώτο χρόνο θα το χρειάζεστε συνέχεια.

Προμηθευτείτε πάνες

Προμηθευτείτε αρκετές πάνες. Ένα νεογέννητο χρειάζεται περίπου 10 – 12 πάνες την ημέρα. Μπορεί τώρα να σκέφτεστε ότι πάνες υπάρχουν παντού και ότι μπορείτε να τις αγοράσετε ανά πάσα στιγμή, μην νομίζετε όμως ότι θα έχετε το κουράγιο να το κάνετε την «κρίσιμη» στιγμή.

Αξεσουάρ μπάνιου

Η ώρα του μπάνιου μπορεί να είναι μια από τις πιο απολαυστικές στιγμές με το μωρό σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ήπιο σαπούνι, σαμπουάν και λοσιόν ειδικά για το μωρό. Μην ξεχάσετε τις πετσετούλες του και την κρεμούλα για τα συγκάματα την οποία βάζετε πριν την πάνα.

Μπιμπερό

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να θηλάσετε, είναι σημαντικό να αγοράσει μερικά μπουκαλάκια μπιμπερό έτσι ώστε να τα γεμίζετε με γάλα αν χρειαστεί να λείψετε. Γενικότερα καλό είναι να έχετε περισσότερα από ένα είδος μπουκάλι σε περίπτωση που στο μωρό σας αρέσει κάποιος συγκεκριμένος τύπος.

Πιπίλα

Η πιπίλα, στην αρχή τουλάχιστον, είναι ο καλύτερος «φίλος» του μωρού. Κάποιοι γονείς ανησυχούν ότι η πιπίλα ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στο παιδί τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η πιπίλα καλύπτει απλά και μόνο μια συγκεκριμένη ανάγκη των μωρών, καθώς τους αρέσει να πιπιλίζουν χωρίς απαραίτητα να σημαίνει αυτό ότι πεινάνε. Όταν έρθει ο καιρός το μωρό παύει να τη χρησιμοποιεί.

Ρουχαλάκια

Υπάρχουν πολλά χαριτωμένα ρουχαλάκια για μωρά και το ενδεχόμενο να παρασυρθείτε και να αγοράσετε τα πάντα είναι μεγάλο. Σκεφτείτε όμως ότι τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μάλλον δεν θα προλάβει να τα φορέσει όλα. Για αρχή πάντως αγοράστε (ανάλογα την εποχή που θα γεννηθεί το μωρό) φορμάκια, φανελάκια, καλτσούλες, ζακετάκια, γάντια για να μην γρατζουνάει το προσωπάκι του με τα νύχια και μπλουζάκια με σούστες. Μην ξεχάσετε επίσης τα ειδικά πανιά που θα γλιτώσουν τα ρούχα σας απ’ τις γουλίτσες και τα σάλια του μωρού.

Exit mobile version