Πρέπει να χρησιμοποιώ κρέμα κατά των ερεθισμών σε κάθε αλλαγή πάνας;  

Τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείτε πάντα για την αποτροπή ερεθισμού στην ευαίσθητη περιοχή του μωρού σας

Λεπτότερο αλλά αρκετά πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς, ωστόσο αρκετά ανθεκτικό, το δέρμα του μωρού σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, επομένως η σωστή φροντίδα του θεωρείται και είναι απαραίτητη.

Για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής του μωρού σας και την αποτροπή ερεθισμών που θα το κάνουν να δυσανασχετεί, σε καθημερινή βάση και σε κάθε αλλαγή πάνας πρέπει να ακολουθούνται σχολαστικά και ανελλιπώς τρία συγκεκριμένα βήματα.

Σχολαστικός καθαρισμός

Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα του μωρού σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό γίνεται. Αυτό σημαίνει την άμεση αλλαγή της πάνας όταν αυτή βραχεί ή λερωθεί. Επειδή, λογικό είναι, να μην γνωρίζετε πάντα πότε το μωρό σας χρειάζεται αλλαγή, ελέγχετε την πάνα του πάντα μετά από κάθε γεύμα και εν συνεχεία ανά διαστήματα περίπου δύο ωρών. Σε νεογέννητα ή μωρά που γνωρίζετε ότι ταλαιπωρούνται από διάρροια, αυτό θα πρέπει να γίνεται ακόμη πιο συχνά.

Εάν βρίσκεστε στο σπίτι το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής του μωρού σας συνίσταται να γίνεται με νερό. Στην περίπτωση, ωστόσο, που βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιείτε μαντηλάκια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει εκείνα που είναι ήπια και απαλά, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες του μωρού σας. Όπως τα μωρομάντηλα καθαρισμού Mustela®, κατάλληλα τόσο για τη μηρογεννητική περιοχή, όσο και για όλο το σώμα, με Αλόε Βέρα και το βασικό ενεργό συστατικό, το αβοκάντο, που φροντίζουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν.

Εναλλακτική επιλογή για την βόλτα αποτελεί, επίσης, και το νερό καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμα Mustela® (εφαρμόζετε λίγο από αυτό σε ένα βαμβάκι και περνάτε το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε) κατάλληλο για οποιοδήποτε σημείο του σώματος, με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και πρακτική συσκευασία με αντλία για ευκολία στη χρήση.

Καθαρίζοντας, λοιπόν, με προσοχή την ευαίσθητη περιοχή του μωρού σας φροντίζετε πάντα να το κάνετε με απαλές κινήσεις και όχι με έντονο τρίψιμο, ώστε να αποφύγετε τον (επιπλέον) ερεθισμό του ευαίσθητου δέρματος του.

Πολύ καλό στέγνωμα

Ένα από τα βασικά βήματα, επίσης, για την αποφυγή ή επούλωση ερεθισμών στην ευαίσθητη περιοχή του μωρού σας είναι να διατηρείτε την περιοχή στεγνή. Μόλις ολοκληρώσετε, λοιπόν, την διαδικασία με τον καθαρισμό στεγνώστε την περιοχή, χωρίς τρίψιμο. Ακόμη καλύτερη επιλογή, όταν αυτό δύναται, είναι να αφήσετε το μωρό σας για λίγη ώρα χωρίς πάνα, ώστε η ευαίσθητη περιοχή του να στεγνώσει φυσικά με τον αέρα.

Εφαρμογή κρέμας κατά των ερεθισμών σε κάθε αλλαγή πάνας

Τέλος, η εφαρμογή κρέμας αλλαγής πάνας αποτελεί έναν από τους «πυλώνες» της ρουτίνας αλλαγής πάνας για κάθε μωρό. Εφαρμόζοντας την κρέμα αλλαγής πάνας προστατεύετε το δέρμα του μωρού σας από επιπλέον ερεθισμούς, ενώ δημιουργείτε το ιδανικό περιβάλλον για την επούλωση των ήδη υπαρχόντων, στην περίπτωση που υπάρχουν. Η κρέμα βοηθάει, επίσης, την αποφυγή της τριβής του δέρματος του μωρού σας με την πάνα. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την εφαρμογή της σε κάθε αλλαγή πανάς.

Ιδανική επιλογή για τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί η κρέμα αλλαγής πάνας νέας γενιάς Mustela® VBC 123, με τριπλή δράση, η οποία προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα του μωρού σας στην περιοχή της πάνας. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, η κρέμα αλλαγής πάνας της Νο1 μάρκας στη Γαλλία τόσο προϊόντων κατάλληλων για χρήση από την πρώτη ημέρα γέννησης του μωρού, όσο και ειδικών σχεδιασμένων επιλογών και για παιδιά, έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, καθώς σύμφωνα με έρευνες σε 80% των μωρών μειώθηκαν οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες.

Βάλτε, λοιπόν, μια μικρή ποσότητα από την κρέμα αλλαγής πάνας Mustela® (όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης) στο δάχτυλό σας και απλώστε την κρέμα στο καθαρό και στεγνό δέρμα της περιοχής της πάνας μέχρι να απορροφηθεί. Χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα, απλώνεται και απορροφάται εύκολα, ενώ δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα.

Exit mobile version