Πρώτα βήματα μωρού: Χρήσιμες συμβουλές

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας σε αυτή τη σημαντική φάση της ζωής του

Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται, αλλά περιμένουν και με αγωνία πότε το παιδί τους θα κάνει τα πρώτα του βήματα. Υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να περιμένετε ότι το μωρό σας θα κάνει τα πρώτα του βήματα γύρω στα πρώτα του γενέθλια.

Βέβαια, υπάρχουν μωρά που το επιχειρούν λίγο αργότερα, ακόμα και στους 15 μήνες.

Όταν, όμως, έρθει αυτή η στιγμή για να κάνει τα πρώτα του βήματα, εσείς το πρώτο που έχετε να κάνετε, είναι να το βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια του και να κάνει τις πρώτες απόπειρες να περπατήσει, χωρίς παπούτσια, κρατώντας του τα χεράκια.

Λίγο αργότερα, καλό είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε περιστασιακά τις προϋποθέσεις να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για τη μετακίνησή του σε κοντινές αποστάσεις μέσα στο σπίτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις φροντίστε να μην παρεμβάλλονται πολλά φυσικά εμπόδια και τα έπιπλα από τα οποία θα στηριχθεί να είναι βαριά και σταθερά.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Καλύψτε, λοιπόν, όλες τις πρίζες του σπιτιού και απομακρύνετε αιχμηρά ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να αποκτήσει το παιδί πρόσβαση και να το τραυματίσουν.

Exit mobile version