Τα Pampers για τρίτη χρόνια συνεχίζουν να στέκονται δίπλα στα πρόωρα μωράκια

Στηρίζοντας το έργο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Ηλιτόμηνον» συμβάλλουν στην αγορά θερμοκοιτίδας για τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Τα Pampers, η μάρκα της παιδικής φροντίδας από την Procter & Gamble, πάντα δίπλα στους μικρούς μαχητές και τις οικογένειες τους, συνεχίζουν και αυτή τη χρονιά τη δωρεά σε πάνες ειδικά σχεδιασμένες για πρόωρα μωράκια στα μαιευτήρια όλης της Ελλάδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Ήδη τα δύο προηγούμενα χρόνια δώρισαν με επιτυχία πάνω από 400.000 πάνες για πρόωρα βρέφη στα μαιευτήρια όλης της χώρας. Τα Pampers συνεχίζουν και φέτος, για κάθε συσκευασία Pampers που αγοράζετε δωρίζουν μία τέτοια πάνα για τα πρόωρα μωράκια, με στόχο η δωρεά στις αντίστοιχες μονάδες να φτάσει τις 200.0000 πάνες σε όλη τη χώρα. Τα Pampers όμως δεν σταματούν εδώ για ακόμα μια χρονιά υποστηρίζουν το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ηλιτόμηνον» για τη φροντίδα των
πρόωρων μωρών, και μέσα από μια καμπάνια που τρέχει ηλεκτρονικά στo Instagram των Pampers καλούν το κοινό να συμμετάσχει, συμβάλλοντας στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Η υποστήριξη των Pampers προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ήδη έχουν υποστηρίξει το Ηλιτόμηνον να προσφέρει μια θερμοκοιτίδα νέου τύπου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο «’Έλενα Βενιζέλου» στην Αθήνα και μία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή βελτίωση της νοσηλείας των πιο μικρών και ευάλωτων μωρών.

Ο αριθμός των μικρών μαχητών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αυξάνεται και ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πρόωρα μωρά επιβιώνουν, χάρη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιστήμη. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό οτιδήποτε χρησιμοποιείται για την φροντίδα τους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, αλλά να είναι και υψηλής tεχνολογίας, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η πρόεδρος του «Ηλιτόμηνον» Λέλα Βαβουράκη τόνισε, «Είναι πολύ σημαντικό να έχουν τα πρόωρα νεογνά μια ολοκληρωμένη, πολυδιάστατη, φροντίδα, με στόχο τη μείωση του στρες, της δυσφορίας και του πόνου. Αυτή τη φροντίδα τη χρειάζονται για να έχουν την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και να γίνουν υγιείς ενήλικες, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχοκοινωνικά. Αυτή η ολοκληρωμένη φροντίδα έγινε το σημείο που συναντηθήκαμε με τα Pampers, τα οποία ευχαριστούμε και για τις μικροσκοπικές πάνες και για την υποστήριξη να αγοράσουμε θερμοκοιτίδες νέας τεχνολογίας για τα πολύ ευάλωτα μωρά των ΜΕΝΝ».

Μία ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ενθάρρυνση της σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των πρόωρων μωρών είναι ο ύπνος.. Ο ύπνος είναι σημαντικός για κάθε μωρό, αλλά ειδικά τα πρόωρα βρέφη πρέπει να κοιμούνται 97% του χρόνου για να εξασφαλιστεί ότι θα αναπτυχθούν σωστά. Ο καλός ύπνος συντελεί στην ωρίμανση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τη μελλοντική ανάπτυξη της γνωστικής και της κινητικής λειτουργίας όλων των νεογνών, αλλά πολύ περισσότερο των πρόωρων, καθώς είναι το θεμέλιο της υγιούς φυσικής και συναισθηματικής ανάπτυξής τους. Διάφοροι παράγοντες στη νεογνική μονάδα, όπως ο φωτισμός, ο θόρυβος, η συχνή επανατοποθέτηση, οι τακτικές ιατρικές επεμβάσεις και οι αλλαγές της πάνας
μπορεί να επηρεάσουν τους πολύτιμους κύκλους ύπνου των πρόωρων μωρών.

«Για εμάς είναι πολύ βασικό οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για την φροντίδα και την νοσηλεία των πρόωρων νεογνών να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ευχαριστούμε τα Pampers που σχεδίασαν μία πάνα που είναι ειδικά προσαρμοσμένη για το πολύ μικρό τους σώμα, ώστε να μην περιορίζει στην κίνηση και να εμποδίζει τις ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πολύτιμου ύπνου τους», τόνισε η Βικτωρία Μοσχάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης.

Για πάνω από 50 χρόνια τα Pampers, φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των μωρών και στέκονται περήφανα δίπλα σε όσους τα φροντίζουν και στις οικογένειες τους, σχεδίασαν τα Pampers Preemies Protection που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν τον αδιάκοπο ύπνο ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα μωράκια.

«Στις μοναδικές ανάγκες των πρόωρων βρεφών στόχος μας είναι να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά να έχουν και καλή ποιότητα ζωής. Για εμάς κάθε μικρός μαχητής είναι μοναδικός!» δήλωσε η Senior Brand Manager της P&G Κατερίνα Παπαρσένου.

Για τα Pampers, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των μωρών για το λόγο αυτό συνεργάζονται με κορυφαίους παιδίατρους, παιδιατρικούς δερματολόγους και ειδικούς για να επιβεβαιώσουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή για τα μωρά. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο καθημερινά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video σχετικά με τα Pampers Preemies, εδώ.

Exit mobile version