Πρέπει να πίνουν και οι άντρες μητρικό γάλα;

Τα οφέλη του μητρικού γάλακτος στα μωρά είναι γνωστά πώς σας φαίνεται όμως η ιδέα να καταναλώνεται και από τους άντρες; Είναι εξίσου ωφέλιμο για την υγεία τους ή μήπως να το αποφεύγουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς όλο καi περισσότεροι άντρες πίνουν μητρικό γάλα μια και δυο φορές την ημέρα σαν ένα «ποτό», κάτι που όμως βάζει σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Δεν θα παρότρυνα κανέναν να προμηθευτεί συσκευασμένο μητρικό γάλα από οπουδήποτε, μιας και ο τρόπος αποθήκευσης και επεξεργασίας του συγκεκριμένου γάλακτος δεν είναι πάντα ασφαλής», αναφέρει στο ABC News η παιδίατρος Lana Gagin.
Πέρα, όμως, από τις συστάσεις της δρ. Gagin για την ασφάλεια του συσκευασμένου μητρικού γάλακτος αυτό δεν σημαίνει ότι το φυσικό μητρικό γάλα ωφελεί την υγεία των αντρών όπως τα μωρά.

Όπως είναι γνωστό το μητρικό γάλα περιέχει λιπαρά, πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά  και ανοσοποιητικά στοιχεία, που προσλαμβάνει το μωρό προκειμένου να θωρακίσει τον οργανισμό του από ενδεχόμενες λοιμώξεις. Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό για τα δύο πρώτα χρόνια. Δεν υπάρχει όμως τίποτα απολύτως στο μητρικό γάλα που θα μπορούσε να ωφελήσει την υγεία ενός ενηλίκου ή να βελτιώσει με οποιονδήποτε τρόπο τη σωματική του απόδοση, τονίζει η Gagin.

Γιατί, λοιπόν, να θέλει ένας άντρας να καταναλώνει μητρικό γάλα; Σύμφωνα με σχετικές αναφορές τους, κάποιοι άντρες πιστεύουν ότι το μητρικό γάλα τονώνει το ανοσοποιητικό τους. Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι, καταναλώνοντάς το, αυξάνονται τα επίπεδα της ενέργειάς τους. Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι, όπως ακριβώς πίνουμε αγελαδινό γάλα για τη διατροφική του αξία, γιατί να μην πίνουμε και το ανθρώπινο για τον ίδιο λόγο!

Εσάς πώς θα σας φαινόταν αν ο σύζυγός σας έπινε μητρικό γάλα;

Exit mobile version