10+1 λόγοι να κάνετε δύο ή και περισσότερα παιδιά

Αν έχετε ένα παιδάκι το πιθανότερο είναι όταν βλέπετε γονείς με δύο ή και περισσότερα παιδιά να αναρωτιέστε «Πώς τα καταφέρνουν;».

Μπορεί μεν να είναι κουραστικό και οι ευθύνες διπλάσιες, τριπλάσιες κ.ο.κ. αλλά η χαρά και η ευτυχία που φέρνουν τα παιδιά δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στον κόσμο. Αν λοιπόν έχετε ένα παιδί και το σκέφτεστε για δεύτερο, ελπίζουμε πώς το παρακάτω άρθρο θα σας πείσει! 

Το έχετε ξαναζήσει

Ξέρετε τι να περιμένετε. Το πιθανότερο είναι οι μνήμες σας να είναι νωπές. 

Είναι πραγματικά λιγότερο αγχωτικό

Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει αυτή η μελέτη. Στην πραγματικότητα, οι γονείς με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά έχουν το λιγότερο άγχος από όλους μας. Η εξήγηση που εμείς δίνουμε είναι μάλλον επειδή δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν και κατ’ επέκταση να αγχωθούν! 

Δεν θα νιώσετε ποτέ μοναξιά

Το σπίτι θα είναι πάντα γεμάτο και θα έχει φασαρία. Αν μισείτε την μοναξιά, υπάρχει καλύτερη παρέα από τα παιδιά; 

Είναι η καλύτερη γυμναστική για τα χέρια

Η αγκαλιά σας δεν θα είναι ποτέ άδεια και τα χέρια σας πάντα θα κουβαλούν ένα παιδί – ενίοτε και δύο (όχι παραπάνω απλά και μόνο για …πρακτικούς λόγους!)

Είστε πιο σίγουροι στην ανατροφή των παιδιών

Όσο μεγαλώνει κανείς μαθαίνει! Το πιθανότερο είναι λοιπόν να έχετε κάνει κάποια λάθη στην ανατροφή των μεγαλύτερων παιδιών. Το σημαντικό όμως είναι να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του. Προσπαθήστε τουλάχιστον να μην ξανακάνετε τα ίδια λάθη με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας. 

Σε γενικές γραμμές τα παιδιά θα παίζουν μαζί

Σίγουρα θα τσακώνονται αλλά τις περισσότερες στιγμές θα παίζουν μαζί κι εσείς θα απολαμβάνετε αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ των αδερφών και θα τα καμαρώνετε. Προφανώς αυτές οι ήσυχες, αγαπημένες και ειρηνικές στιγμές μετάξυ των αδερφών θα είναι περισσότερες καθώς θα μεγαλώνουν. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ανταγωνισμό τους προς όφελός σας

Ποιος μπορεί να διπλώσει γρήγορα τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα; Ποιος μπορεί να στοιβάξει σωστά τα πιάτα; Τα παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν σε ένα σωρό δουλειές στο σπίτι χωρίς να το βλέπουν ως αγγαρεία και χωρίς να αναπτύσσεται η αδερφική αντιπαλότητα. 

Τα ρούχα πραγματικά θα φθείρονται!

Θυμάστε όλα εκείνα τα χαριτωμένα ρουχαλάκια που αγοράσατε για το πρώτο μωρό που περιμένατε και που δεν είχε την ευκαιρία να τα χαρεί αφού ίσα που πρόλαβε να τα φορέσει; Λοιπόν, τώρα έχετε και μια δεύτερη και μια τρίτη ευκαιρία! 

Μαθαίνουν πώς να συναναστρέφονται με τον υπόλοιπο κόσμο και να μοιράζονται με φυσικό τρόπο 

Ουσιαστικά δεν έχουν κι άλλη επιλογή. Θα πρέπει να μάθουν να μοιράζονται το χρόνο τους, να περιμένουν τη σειρά τους και να μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Ή απλά τρέμουν στη γωνία και βάζουν τα κλάματα, μέχρι να το καταλάβουν. 

Μαθαίνουν πώς να παίρνουν αυτό που θέλουν

Κάποιοι το αποκαλούν «επίλυση συγκρούσεων», αλλά στην περίπτωσή μας, τα παιδιά είναι πιο έξυπνα για να πάρουν αυτό που θέλουν. Είτε αυτό σημαίνει τη χρήση της πειθούς, είτε της δωροδοκίας, στο τέλος είναι πάντα ευχαριστημένα.

Ξέρουν ότι θα έχουν έναν ή και περισσότερους φίλους για μια ζωή

Τα αδέλφια είναι οικογένειά. Ακόμα κι αν μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον μεγαλώνοντας, ξέρουν ότι πάντα θα έχουν ένα δικό τους πρόσωπο που θα είναι εκεί γι’ αυτούς. Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω για την αδερφή μου. 

Exit mobile version